Băsescu anunță DEZASTRUL după rezultatul alegerilor din SUA: Dacă anchilozata UE nu citește corect semnalul, acest tsunami lansat de Brexit și acum de SUAexit va mătura Europa (VIDEO)

Băsescu anunță DEZASTRUL după rezultatul alegerilor din SUA: Dacă anchilozata UE nu citește corect semnalul, acest tsunami lansat de Brexit și acum de SUAexit va mătura Europa (VIDEO)

UPDATE: Donald Trump a fost ales noul președinte al Statelor Unite. (Detalii AICI)

Alegerea lui Donald Trump drept nou președinte al SUA, alături de votul pro-Brexit, reprezintă semnale de alarmă pe care anchilozata Uniune Europeană trebuie să le interpereteze corect, altfel blocul comunitar va fi măturat de un tsunami, a comentat fostul președinte Traian Băsescu, pentru B1 TV, votul dat de americani marți, în cadrul alegerilor prezidențiale.

Candidatul republican este extrem de aproape de a deveni al 45-lea președinte al Statelor Unite. (Detalii AICI)

”Constatăm acum ce n-am fi vrut să constatăm: După Brexit urmează SUAexit. O altă țară gigantică din sistemul occidental se desprinde, prin voința propriului electorat, de sistemele politice generate de globalizare. A fost foarte important să vedem dacă în SUA va fi ales un președinte care e parte a sistemului sau e unul venit din afara sistemului.

Două mari popoare spun ”nu” acestor politici. E poate șocant, dar politicienii trebuie să înțeleagă profunzimea acestui semnal. Dacă anchilozata UE nu citește corect semnalul, acest tsunami lansat de Brexit și acum de SUAexit va mătura Europa și statele membre vor avea parte de alegeri în care liderii populiști vor deveni liderii statelor”, a declarat fostul președinte.

Băsescu anunță DEZASTRUL după rezultatul alegerilor din SUA

#DIRECT_ONE_lwjmf7#

Acesta a explicat că este greu de stabilit măsura în care Donald Trump va influența politica externă americană: ”trebuie așteptat momentul când Trump e instruit, să spunem, de oamenii de aparat, că el vine complet din afară, spre deosebire de Clinton, depinde ce înțelegere și interpetări va da la ceea ce se numește prioritățile SUA de până acum. Oricum, nu va fi extrem de liber, dar nici nu va fi în poziția de a nu influența deciziile următoare. Trebuie așteptat pentru a vedea prioritățile noului președinte SUA.

Pe de altă parte, însă, nu trebuie omis semnalul dat de poporul american, care respinge oamenii din sistem, cum și cel britanic a respins rămânerea în sistem”.

Urmăriți B1TV.ro și pe