Bogdan Paraschiv (PRPE), subsecretar de stat: Pentru tineri, Ministerul Familiei are două programe foarte importante – Student Invest și Family Start / Guvernul a pregătit și un nou sprijin pentru pensionari (VIDEO)

Bogdan Paraschiv (PRPE), subsecretar de stat: Pentru tineri, Ministerul Familiei are două programe foarte importante - Student Invest și Family Start / Guvernul a pregătit și un nou sprijin pentru pensionari (VIDEO)
În imagine: Bogdan-Florin Paraschiv, secretarul general al Partidei Romilor Pro-Europa și subsecretar de stat la Ministerul Familiei.

Bogdan-Florin Paraschiv, secretarul general al Partidei Romilor Pro-Europa și subsecretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a vorbit miercuri, pentru B1 TV, despre programele pregătite de Guvern în sprijinul familiilor cu venituri mici, pensionarilor, elevilor și studenților.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Paraschiv, despre programele de sprijin pentru cei vulnerabili

„Pensionarii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale. Guvernul, în momentul de față, atât și-a permis – cei 700 de lei. Dacă aveam PIB-ul Germaniei, cu siguranță suma era mult mai mare. Din calculele făcute în momentul de față, atât putem acorda”, a declarat Paraschiv, referindu-se la ajutorul de 700 de lei ce urmează a fi dat în luna iulie tuturor vârstnicilor care au pensii până în 2.000 de lei.

Acesta a amintit că familiile monoparentale vor primi vouchere de 50 de euro, o dată la două luni, iar elevii din familii cu venituri modeste vor beneficia și ei, de asemenea, de tichete pentru haine și rechizite școlare.

„Pentru partea de tineret, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are două programe foarte imprtante: Programul Student Invest, unde vom acorda credite pentru studenții români până la 50.000 de lei, și Family Start. Programul Student Invest e în dezbatere publică în acest moment, dar în curând va fi aprobat în ședința de guvern. Condițiile sunt în consutre publică și cât de curând vor apărea”, a mai susținut secretarul general al Partidei Romilor Pro-Europa

Paraschiv: Autoritățile trebuie să încurajeze antreprenoriatul

Subsecretarul de stat a afirmat apoi că autoritățile ar trebui să încurajeze antreprenoriatul, pentru a fi oferite locuri de muncă celor care de ani buni trăiesc doar din veniturile minime garantate.

„Trebuie să ne axăm mai mai mult pe antreprenoriat și ar trebui să încurajm autoritățile publice să atragă fonduri europene. Asta ar încuraja persoanele care beneficiază de ani buni de aceste venituri minim garantate și care, cum ați spus și dvs, stau acasă și lenevesc să acceseze astfel de programe”, a mai afirmat Bogdan Paraschiv, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe