Surse: Tăriceanu îi mai dă o lovitură lui Dragnea – Se opune celui mai important proiect economic anunțat de liderul PSD

Surse: Tăriceanu îi mai dă o lovitură lui Dragnea - Se opune celui mai important proiect economic anunțat de liderul PSD

Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ministrului Energiei, Anton Anton (ALDE), să nu semneze niciun proiect de Hotărâre de Guvern pe tema Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), susţin surse din coaliţia de guvernare pentru Adevărul. FSDI este cel mai important proiect economic anunțat de liderul PSD, Liviu Dragnea. Totul în contextul în care relațiile dintre cei doi lideri ai coaliției sunt oricum extrem de tensionate.

Majoritatea PSD-ALDE a trecut prin Parlament, în această vară, legea privind înființarea acestui Fond, dar Curtea Constituțională a declarat-o neconstituțională, pe motiv că e nevoie de o Hotărâre de Guvern, nu de o lege, în condiţiile în care vorbim de un act executiv, cu o plajă restrânsă de acţiune.

Prin urmare, Guvernul Dăncilă ar trebui să adopte o astfel de Hotărâre. Dragnea a insistat la Viorica Dăncilă să vină mai repede cu această Hotărâre. În schimb, susțin sursele Adevărul, Tăriceanu i-a cerut lui Anton Anton, ministrul Energiei susţinut de ALDE, să nu contrasemneze un astfel de act, iar fără semnătura acestuia proiectul nu poate fi adoptat de Guvern.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii ar trebui să cuprindă 33 de companii de stat, cu un capital social de 9 miliarde de lei. Deşi este menit să facă investiţii, specialiştii spun că mai mult le va încurca, urmând să fie populat cu rude ale politicienilor.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)