Camera Deputaţilor a respins moţiunea depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu

Camera Deputaţilor a respins moţiunea depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu
Foto: Guvernul României / Facebook

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL). Au fost 98 voturi „pentru”, 190 „împotrivă” și patru abţineri.

Ce i-au reproșat USR-iștii ministrului Virgil Popescu

Moțiunea împotriva ministrului Energiei a fost inițiată de 51 de deputați USR, care i-au reproșat acestuia mai ales proasta gestionare a crizei facturilor la energie și gaze.

Popescu „a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenti cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe “săptămâna viitoare” decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică”.

„Noi investiţii în sistemul energetic sunt blocate din cauza întârzierilor şi blocajelor legislative generate tot de Virgil Popescu. Peste 10 miliarde de euro din Fondul de Modernizare zac nefolosite din cauza incompetenţei”, mai susțin semnatarii moțiunii.

Cum s-a desfășurat ”dezbaterea” pe moțiunea împotriva lui Popescu

”Dezbaterea” pe moțiune a avut loc luni. Ședința a fost întreruptă de scandalul pe care l-a făcut George Simion, copreședintele AUR, care l-a luat de gât pe ministru, aflat chiar la tribuna Parlamentului, și a zbierat la el că e hoț. Popescu i-a spus lui Simion că e un prost și a întrebat: „Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”.

Ședința a fost reluată apoi, dar fără Virgil Popescu și fără reprezentanții PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor.

„PSD și PNL au încercat să profite de agresiunea lui Simion ca să nu mai dezbată moțiunea împotriva ministrului Popescu. Am rămas să dezbatem moțiunea, deși ministrul a fugit ca un laș, pentru că voiam să arătăm propunerile USR pentru energie. Ce spunea Cîțu, că am rămas alături de AUR… am rămas alături de AUR la ce?”, a declarat deputatul Dan Barna, vicepreședinte USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe