Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil

Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
Foto: Facebook @ Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil. Decizia a fost luată cu 229 de voturi, au existat 6 abțineri, iar 57 de deputați s-au opus respingerii parteneriatului civil.

Proiectul de lege din Camera Deputaților avea ca obiect de reglementare stabilirea regimului juridic al partenerialului civil. Ar fi urmat să se decidă instituirea principiilor, a efectelor încheierii acestora, dar și a procedurilor pe care organele ar fi fost nevoite să le respecte.

Parteneriatul civil, respinde de Camera Deputaților

În timpul dezbaterilor, parlamentarii USR-PLUS au fost cei care s-ua pronunțat pentru reglementarea parteneriatului civil, în timp ce cei de la AUR și PSD au votat împotriva.

„Hai să ne revenim, să fim în UE! De ce să fim codaşii Europei? Dacă vrem să creştem natalitatea, atunci vom reglementa şi parteneriatul civil. USR PLUS este pentru reglementarea parteneriatului civil, pentru că România trebuie să fie o ţară care se dezvoltă”, a declarat Simina Tulbure, parlamentar USR-PLUS, potrivit Agerpres.

Totodată, deputatul AUR, Alin Coleșa a criticat inițiativa legislativă:

Ni se spune că natalitatea ar fi în pericol dacă nu adoptăm parteneriatul civil. Natalitatea este distrusă şi de acest concept prin care familia tradiţională este bagatelizată, lovită, distrusă în mod sistematic. Această iniţiativă are scopul de distrugere a familiei tradiţionale. Trebuie să păstrăm familia tradiţională, este copyright-ul nostru”, a afirmat deputatul AUR.

Marți, deputații au mai respins alte șapte proiecte printre care propunerea legislativă care prevede înfiinţarea Institutului de Politici Parlamentare, Parlamentarism şi Proceduri Legislative, sub coordonarea Parlamentului, sau cea care prevede crearea spaţiilor destinate colectării, depozitării şi evacuării separate pe fracţii a deşeurilor menajere, în clădirile cu mai multe locuinţe, notează sursa citată anterior.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare