Candidații PNL din Capitală depun o scrisoarea deschisă la sediul central al PSD: ”Domnule Ciolacu, nu vă iubiţi decât clientela de partid. PSD nu mai are dreptul moral de a conduce România”

Candidații PNL din Capitală depun o scrisoarea deschisă la sediul central al PSD: ”Domnule Ciolacu, nu vă iubiţi decât clientela de partid. PSD nu mai are dreptul moral de a conduce România”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii care candidează în București la alegerile parlamentare din 6 decembrie merg luni dimineață, la ora 10.00, la sediul central al PSD din Capitală, unde vor să depună o scristoare deschisă adresată liderului social-democrat, Marcel Ciolacu. În scrisoarea semnată de șefa PNL București, Violeta Alexandru, liberalii susțin că PSD ”nu mai are dreptul moral de a conduce România” și îi acuză pe social-democrați că sunt ”corupţi, aroganţi şi mincinoşi”.

Candidații liberali din Capitală merg la sediul PSD pentru a depune o scrisoare deschisă: ”Aţi condus România cu iresponsabilitate, doar în folosul corupţilor şi grupurilor organizate de baroni roşii”

Reprezentanții PNL București amintesc de ultimele trei guverne PSD, despre care spun că au condus țara cu iresponsabilitate, în sprijinul corupţilor şi grupurilor de baroni.

”Am observat că aţi prins glas în ultima vreme şi credeţi că minciunile tradiţionale ale PSD vor acoperi 4 ani de mizerie şi abuz produse de partidul pe care îl conduceţi. Îi acuzaţi pe Preşedintele României şi Guvernul României că încearcă să facă curat în urma dezastrului lăsat în urmă de cele trei Cabinete pe care le-aţi condus împreună cu Liviu Dragnea şi marionetele pe care le-aţi pus în fruntea Executivului. Aţi făcut România de râs cu Viorica Dăncilă care nu ştia nici măcar numele omologilor cu care se întâlnea, iar Mihai Tudose şi-a abandonat oaspeţii înalţi din Japonia, după ce l-aţi mazilit. (…)

Aţi condus România cu iresponsabilitate, doar în folosul corupţilor şi grupurilor organizate de baroni roşii. Aţi distrus tot ce aţi atins, sănătatea, educaţia şi speranţele unei ţări întregi. Aţi scos în stradă sute de mii de români, care nu vă cereau decât un singur lucru: să nu fiţi mai presus de popor. Răspunsul? În 1990, PSD i-a maltratat şi ucis, în 2018, i-a bătut şi gazat pentru că nu vă împărtăşeau apetitul de justiţie servilă. În acest interval, aţi ţinut România în sărăcie şi aţi secătuit-o. I-aţi făcut pe români să-şi părăsească ţara, lăsând-o şi mai săracă. Nu cu mult timp în urmă, România, sub conducerea PSD, a fost aproape să fie izolată în Europa. Partidul pe care îl conduceţi nu mai are dreptul moral de a conduce România. Nici acum, nici altă dată, până când nu veţi demonstra că sunteţi capabili să produceţi altceva decât jaf, sărăcie şi siluirea justiţiei. Nu există aceste semne”, se arată în scrisoarea deschisă a PNL București.

PNL București: Vreţi să o luaţi de la capăt cu aceleaşi marionete, puse şi în 2016 în fruntea Guvernului

Liberalii din Capitală lansează acuzații și la adresa fostului primar general Gabriela Firea și menționează și recenta implicare într-un dosar de corupție a fostului primar la sectorului 1.

”Fostul viceprimar, Aurelian Bădulescu, rămas în Consiliul General al Capitalei, jigneşte şi otrăveşte spaţiul public, în continuare, fără să fie sancţionat în vreun fel. Iată că unul dintre candidaţii dumneavoastră, din noua Caracatiţă pentru Bucureşti, fostul primar al sectorului 1, este bănuit de grave fapte de corupţie. Caracatiţa este extinsă şi la alţi candidaţi PSD. (…)

Vă solicităm să vă cereţi scuze măcar pentru aceste nominalizări, să vă deziceţi oficial de candidaturile lor să faceţi în aşa fel încât aceste personaje să nu ajungă în Parlamentul României”, se mai menționează în scrisoarea deschisă.

Cât despre șeful PSD, Marcel Ciolacu, reprezentanții PNL București spun că acesta iubește „doar clientela de partid”.

”Sunteţi la fel de corupţi, aroganţi şi mincinoşi, la fel de lipsiţi de empatie şi dragoste de oameni, iar dumneavoastră, domnule Ciolacu, nu vă iubiţi decât clientela de partid, pe care o serviţi umil. Şi vreţi să o luaţi de la capăt cu aceleaşi marionete, puse şi în 2016 în fruntea Guvernului, cu aceeaşi Caracatiţă infracţională pe care bucureştenii tocmai au alungat-o la alegerile locale, din fruntea Primăriei. Un cinism roşu demn de supranumele partidului pe care îl conduceţi. Din fericire, pentru ciuma roşie există un vaccin testat şi de care v-a fost întotdeauna teamă. Se numeşte vot. Aţi încercaţi să-l amânaţi cu uneltele pe care le-aţi plasat în diverse instituţii, dar nu aţi reuşit. Cum nu veţi reuşi nici pe 6 decembrie să faceţi uitat răul produs României şi Bucureştiului”, se mai arată în scrisoarea deschisă a PNL București.