Cătălin Drulă, despre revocarea lui Niculae Bădălău: Depinde de Marcel Ciolacu, în întregime. Când apar astfel de scandaluri, le tergiversează în speranța că se uită (VIDEO)

Cătălin Drulă, despre revocarea lui Niculae Bădălău: Depinde de Marcel Ciolacu, în întregime. Când apar astfel de scandaluri, le tergiversează în speranța că se uită (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul USR, Cătălin Drulă, susține că revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi depinde de președintele PSD, Marcel Ciolacu. „Se poate realiza într-o după-masă”, a declarat deputatul din opoziție, luni seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de DNA de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

Cătălin Drulă, pe B1 TV, despre revocarea lui Niculae Bădălău: „Se poate realiza într-o după-masă”

Liderul USR susține că omologul său de la PSD „o scaldă” în cazul revocării lui Niculae Bădălău.

„Nu e primul caz la care Marcel Ciolacu o scaldă – și poate revenim și la celelalte. În legătură cu acesta, întâi a apărut această informație că i-au cerut demisia, cum ar veni, Parlamentul stă și se uită la ce își dorește sau va face domnul Bădălău. Noi, USR, am depus o cerere de revocare, pe legea Curții de Conturi, Parlamentul îl poate revoca în astfel de cazuri grave, e destul de simplu, se poate realiza într-o după-masă”, susține Cătălin Drulă.

„Am depus solicitarea dimineață, a fost ignorată la Biroul Permanent de la Senat, la Cameră, tot așa, a fost ignorată, și spre după-masă am văzut că a depus și PSD aceeași solicitare. De ce mai era nevoie de o solicitare dacă tot o depusese USR? Nu este clar (…).  Senzația mea este că este o batistă pusă pe țambal, la fel ca în alte cazuri, cazul Arsene de la Neamț, spre exemplu, vă aduceți aminte că i-a cerut cumva foarte vag domnul Ciolacu să se autosuspende. Domnul Ciolacu are o oarecare abilitate, pot să recunosc asta, în sensul în care, spre deosebire de lideri PSD mai vechi care veneau din prima și puneau scutul, se face că face, dar nu face de fapt”, a adăugat el.

Întrebat de cine depinde revocarea lui Bădălău, liderul USR a spus: „De domnul Ciolacu, în întregime (…). Nu numai (în calitate de președinte al Camerei, n.r.), în calitatea lui de șef al PSD. PSD și cu USR împreună, presupun că și PNL e de acord, dar spunem că doar două partide ajung și noi suntem acolo, dar presupun că și celelalte partide își doresc asta, pot rezolva într-o după-masă, nu e o chestiune de amânat, dar rând pe rând domnul Ciolacu, când apar astfel de scandaluri, le tergiversează în speranța că se uită”.

Urmăriți B1TV.ro și pe