Cătălin Drulă, despre traficul de pe Valea Prahovei: Înainte îi înjuram pe politicieni şi pe miniştri. Acum mă înjur singur

Cătălin Drulă, despre traficul de pe Valea Prahovei: Înainte îi înjuram pe politicieni şi pe miniştri. Acum mă înjur singur
Foto: Guvernul României / Facebook

Cătălin Drulă (USR-PLUS), ministrul Transporturilor, a declarat că până să ocupe această funcție îi înjura pe politicieni și miniștri pentru traficul de pe Valea Prahovei. Acum se înjură singur.

Cătălin Drulă, despre traficul de pe Valea Prahovei și proiectele de investiții

Declarațiile lui Drulă vin în contextul în care va mai trece ceva timp până la primele lucrări la autostrada Ploieşti – Braşov. Compania de Drumuri abia a semnat contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate şi proiectarea şoselei.

„Am discutat cu dumnealor să se concentreze pe un traseu modern în zona critică a Văii Prahovei, cu tuneluri. E traseu cu tunel de 4 km la Buşteni, cu tunel de 2 km la Sinaia. Ar ajuta şi turismul să scoţi traficul din zonele respective. I-am rugat să ne predea zone de documentaţie unde se poate mai uşor şi mai repede şi unde este critic, spre exemplu varianta ocolitoare de la Comarnic, ca să o putem scoate la licitaţie înainte de restul proiectului. N-o să dureze câteva luni. Termenul contractual – e o licitaţie scoasă înainte să înceapă mandatul meu, e de vreo doi ani şi jumate pentru documentaţie”, a declarat Cătălin Drulă, la DigiFM, potrivit Digi24.

Ministrul a mai spus că a fost semnat și contractul pentru proiectul tehnic al autostrăzii care ar trebui să traverseze Valea Prahovei, dar doar această etapă va dura doi ani jumate.

Întrebat pe cine înjura pentru traficul de pe Valea Prahovei înainte să fie ministru, Cătălin Drulă a răspuns: „Pe politicieni şi pe toţi miniştrii de până atunci. (Acum – n.r.) mă înjur singur”.