Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Cine va mai face rabat de la normele de siguranță în transportul feroviar va suporta consecințele (VIDEO)

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Cine va mai face rabat de la normele de siguranță în transportul feroviar va suporta consecințele (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a vorbit vineri dimineața despre situația trenurilor CFR, dar și a condițiilor de călătorie din ultimele zile.

Am avut o întâlnire cu operatorii de transport feroviar, cei de călători, dar mai ales cei de marfă care sunt foarte numeroși și le-am explicat foarte clar și ferm astăzi că rupem pisica în două.

Cine va mai face rabat de la normele de siguranță în transportul feroviar va suporta consecințele impuse de legislația actuală.

Ieri a fost suspendat de la activitate un operator feroviar privat de transport de marfă, care a produs acel accident de la Fetești. Orice abatere va avea minimum același răspuns.

Am avut trei incidente majore cauzate de operatori de marfă feroviară, în ultimele două săptămâni, toate din păcate pe Magistrala București – Constanța.

Partea bună este că nu s-au soldat cu victime. Pagubele provocate infrastructurii însă sunt însemnate”, a declarat ministrul Transporturilor.

Limitări de viteză din cauza caniculei

Ministrul Transporturilor a vorbit și despre limitările ce vor fi impuse pe căile ferate din România, având în vedere faptul că temperaturile extreme afectează calitatea transportului feroviar.

Am avut o perioadă cu furtuni, care au afectat traficul feroviar, este o perioadă de coduri de caniculă, există niște limitări impuse traficului feroviar, limitări de viteză sau de tonaj, atât pe infrastructura feroviară, cât și pe ceas rutieră. Limitările sunt deja introduse de altfel, pentru a ne încadra în limitele fizice pe care le suportă aceste infrastructuri”, a precizat ministrul Drulă, în timpul conferinței de presă de vineri.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.