Cătălin Drulă: Sistemul feroviar e subfinanțat cronic de 30 de ani. Trebuie să-l scoatem din groapa în care a fost aruncat / În maxim două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri electrice de ultimă generație (VIDEO)

Cătălin Drulă: Sistemul feroviar e subfinanțat cronic de 30 de ani. Trebuie să-l scoatem din groapa în care a fost aruncat / În maxim două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri electrice de ultimă generație (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Drulă, ministrul USR-PLUS al Transporturilor, a anunțat, în contextul incidentelor pe calea ferată din ultimele zile, că sistemul feroviar suferă de subfinanțare cronică și asta nu de câteva luni, ci de 30 de ani. Sistemul, a continuat ministrul, nu poate ieși din această „groapă” fără investiții substanțiale.

Drulă a anunțat acum că, în cel mult două luni, va fi semnat un contract de achiziție pentru 20 de trenuri electrice, de ultimă generație, cu posibilitatea de a fi cumpărate încă 17.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cătălin Drulă, despre starea sistemului feroviar din România

„Ce-o să spun mai departe nu e breaking news, anume că consecința subfinanțării cronice a sistemului feroviar nu e de ieri, sau de azi, sau din ultimele trei luni, sau din ultimele șase luni, ci din ultimii 30 de ani, lucru pe care l-am mai spus. Ceea ce trebuie să facem noi ca manageri, eu ca manager politic, ceilalți ca manageri executivi e să scoatem acest sistem din groapa în care a fost aruncat.

Asta nu se poate face din gesturi sau din vorbe, ci se face cu capitalizare masivă și cu bani de investiții. Nu există eficientizare fără investiții. Eu sunt un liberal și asta face parte din doctrina liberală – nu există eficientizare doar din gesturi. A eficientiza costă!

Avem investiți demarate și urmează să încheiem contracte. Aici o să fie un breaking news: în cel mult două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, de ultimă generație, electrice, cu opțiune de a cumpăra încă 17. Și eu cred că ar fi o idee absolut excelentă să cumpără, 37 de trenuri. Mă voi lupta să avem bani, mai ales din fonduri europene”, a declarat, vineri, ministrul USR-PLUS al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Ultima oră
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)