CCR se va pronunța abia după alegerile din PNL și USR PLUS pe sesizarea depusă de Anca Dragu. Cel mai probabil, Curtea va da o decizie pe moțiune tot după Congresul liberalilor (VIDEO)

CCR se va pronunța abia după alegerile din PNL și USR PLUS pe sesizarea depusă de Anca Dragu. Cel mai probabil, Curtea va da o decizie pe moțiune tot după Congresul liberalilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea Constituțională se va pronunța în legătură cu sesizarea abia după Congresul PNL și cel mai probabil și după finalizarea alegerilor din USR PLUS pe sesizarea depusă de Anca Dragu, președinta Senatului. CCR a stabilit data de 29 septembrie ca termen până la care părțile implicate trebuie să își exprime punctele de vedere, iar soluția va veni ulterior.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Decizia CCR pe moțiune ar putea veni abia după alegerile interne din PNL

Curtea Constituțională stabilise data de 15 septembrie ca termen pentru trimiterea punctelor de vedere pe sesizarea depusă de Guvern, însă Anca Dragu, președinta Senatului, a transmis miercuri și un al doilea document către CCR, prin care a solicitat obligarea premierului să numească miniștri plini și să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, iar judecătorii au fixat ca termen pentru transmiterea punctelor de vedere 29 septembrie. Decizia va veni abia ulterior, cel mai probabil la începutul lunii octombrie, a explicat Liliana Năstase, senior editor B1 TV.

CCR ar urma să fixeze și un termen de dezbatere pentru sesizarea referitoare la moțiunea de cenzură, moțiune care, potrivit votului dat în Birourile permanente reunite ale Parlamentului, va fi votată în plen abia după ce va fi soluționată această speță. Prim-ministrul Florin Cîțu reclamase un posibil conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament.

Lilian Năstase spune că moțiunea ar putea fi dezbătută și votată mai devreme doar dacă Birourile permanente reunite s-ar întruni din nou și ar vota un calendar în acest sens. Deși decizia CCR nu ar putea influența calendarul, ar exista totuși riscul ca moțiunea să treacă, iar ulterior Curtea să decidă că procedura a fost una neconstituțională, situație care ar genera un haos și mai mare pe scena politică de la București.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său