Ce a făcut Rafila pentru a crește rata vaccinării: „Am făcut informări” (VIDEO)

Ce a făcut Rafila pentru a crește rata vaccinării: Am făcut informări (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat marți, într-o conferință de presă, la întrebarea reporterului B1 TV referitoare la ce a făcut pentru a crește rata de vaccinare, că a transmis… informări. Acesta a pasat responsabilitatea în curtea Parlamentului privind lipsa unui consens pentru adoptarea proiectului de lege privind introducerea certificatului verde la locul de muncă și a lăsat să se înțeleagă că nu dorește să se mai discute despre acest subiect:

Reporter B1 TV: „După introducerea certificatului verde pentru accesul la mall, restaurante și alte locuri publice, pe data de 22 octombrie s-a atins o rată a vaccinării de 128.000 persoane pe zi. Însă în ultimele 24 de ore, cu prima doză s-au vaccinat doar 5.771 persoane.

Vaccinarea bate deci pasul pe loc. De ce nu a-ți făcut nimic pentru a ridica rata scăzută a vaccinării, în condițiile în care sunteți ministru de 2 luni?”

Ministrul Sănătății: „Noi, ce a ținut de Ministerul Sănătății, am făcut. Am făcut informări, v-am trimis, cea legată de vaccinarea copiilor. Suntem promotorii vaccinării pe orice cale, dar discuția despre certificatul verde n-aș vrea să o mai reluăm încă o dată.

Ministerul Sănătății a realizat un draft al unei legi care ar fi trebuit aprobată de Parlament. Acel proiect de lege s-a blocat. Și colegii de la PNL au promovat un astfel de proiect care era unilateral, se referea doar la personalul medical, avea multe amendamente, a fot respins în Senat.

Noi am făcut tot ce a ținut de noi încât să aducem partea de legislație care să fie votată în parlament. Nu a existat această decizie politică. Mie îmi pare rău că lucrul ăsta nu este discutat și chiar asumat. Se încearcă o pasare a responsabilității care nu este corectă și care până la urmă trebuie să ne-o asumăm cu toții. Trecerea unei astfel de legi trebuie făcută cu acordul Parlamentului pentru că punea în discuție limitarea unor drepturi și lucrul ăsta trebuie făcut prin lege și nu prin ordonanță.”