Ce documente sunt necesare la ieșirea din România dacă vrei să pleci în vacanță cu mașina

Ce documente sunt necesare la ieșirea din România dacă vrei să pleci în vacanță cu mașina
Foto:Facebook/Державна прикордонна служба України.

Tot mai mulți români plănuiesc să își petreacă vacanța de vară în afara granițelor, mai ales după ce restricțiile au fost eliminate. Prin urmare aceștia trebuie să știe foarte bine care sunt documentele necesare la vamă, pentru a nu avea surprize neplăcute și pentru a nu risca să fie întorși din drum.

Dacă urmează să pleci în concediu într-o altă țară, ia în calcul aceste aspecte legale, înainte să pornești la drum. Pentru a petrece cât mai puțin timp la punctele de trecere a frontierei este bine să cunoști cât mai bine normele. iată așadar care sunt actele auto de care ai nevoie la ieșirea din țară.

Documentele necesare

Astfel, la ieșirea din țară cu mașina este necesar ca următoarele documente să se afle în torpedo. Dacă ești șofer și dacă vrei o interacțiune cât mai normală cu organele de control, iată care sunt actele de care ai nevoie la ieșirea din țară:

permisul de conducere valabil

Cartea Verde, asociată poliței de asigurare pentru răspundere civilă auto

pașaportul, pentru călătoriile din afara Uniunii Europene

polița de asigurare civilă auto

certificatul de înmatriculare, cu viza ITP valabilă

cartea de identitate

asigurarea medicală.

Modalitatea de deținere sau de folosire a unui autovehicul nu mai este verificată de către organele de control, decât în cazul unei suspiciuni. Chiar și așa, acestea nu pot refuza intrarea unei mașini pe teritoriul țării tranzitate.

Sezonul estival a fost prelungit

Anul acesta sezonul estival pentru Grecia a început în luna aprilie, conform ministrului grec al Turismului, Vassilis Kikilias, iar cu ceva timp înainte de începere, țara anunța intenția de a prelungi sezonul turistic.

Conform celor mai noi rapoarte, Grecia a primit  peste două milioane de vizitatori internaționali în lunile iulie și august 2021, reprezentând astfel  cel mai mare număr de vizitatori decât orice altă națiune din Europa, conform Playtech.ro.

Potrivit deciziilor ministrului grec al Turismului, sezonul estival 2022 se va încheia în luna decembrie. „Germanii și turoperatorii din Franța, cer pachete pentru octombrie, noiembrie și decembrie. Sezonul turistic din acest an se va încheia în decembrie”, a precizat ministrul Vassilis Kikilias.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Românii cheltuie mai mulți bani pe alcool și ţigări decât pentru îngrijirea sănătății. Care sunt principalele priorități
00:02 - La achiziția transportoarelor blindate Piranha 3, Ciucă a cerut neflotabile. Unul dintre ele s-a scufundat în Dunăre în timpul celui mare exercițiu NATO din România / Achiziția de Piranha 5, de un miliard de euro, suspectă de corupție
00:00 - Chris Hemsworth recunoaște că „Thor 4” a fost „prostesc”, iar criticile lui Scorsese și Tarantino la adresa Marvel sunt „super deprimante”: „Cred că nu sunt fanii mei”
23:51 - Oana Roman, cădere nervoasă în trafic: „Relația mea cu șoferii din București este din ce în ce mai complicată”
23:46 - Steven Spielberg „s-a simțit neajutorat” când a văzut-o pe Drew Barrymore „că-și pierde copilăria” în timp ce filma pentru „E.T.”, dar: „Nu eram tatăl ei”
23:25 - Seidler (USR): Europa iese din criza energetică și inflaționistă, iar România e încă acolo și e ținută intenționat de Guvern. Sunt niște amatori, nu au nicio altă voință decât de a-l face pe Ciolacu președinte (VIDEO)
23:25 - Actorul Dorel Vișan trage un semnal de alarmă: „Cultura națională este la pământ! Sunt elevi care nu știu cine a fost Eminescu”
23:23 - Statele UE care refuză să găzduiască migranți ar putea fi nevoite să plătească până la 20.000 de euro pe cap de locuitor
23:16 - Un bărbat a folosit aceeași pereche de lentile de contact timp de 3 ani și și-a provocat astigmatism permanent
22:55 - Malurile Lacului Herăstrău vor fi reabilitate după aproape 6 decenii. Când vor începe lucrările