Ce documente sunt necesare la ieșirea din România dacă vrei să pleci în vacanță cu mașina

Ce documente sunt necesare la ieșirea din România dacă vrei să pleci în vacanță cu mașina
Foto:Facebook/Державна прикордонна служба України.

Tot mai mulți români plănuiesc să își petreacă vacanța de vară în afara granițelor, mai ales după ce restricțiile au fost eliminate. Prin urmare aceștia trebuie să știe foarte bine care sunt documentele necesare la vamă, pentru a nu avea surprize neplăcute și pentru a nu risca să fie întorși din drum.

Dacă urmează să pleci în concediu într-o altă țară, ia în calcul aceste aspecte legale, înainte să pornești la drum. Pentru a petrece cât mai puțin timp la punctele de trecere a frontierei este bine să cunoști cât mai bine normele. iată așadar care sunt actele auto de care ai nevoie la ieșirea din țară.

Documentele necesare

Astfel, la ieșirea din țară cu mașina este necesar ca următoarele documente să se afle în torpedo. Dacă ești șofer și dacă vrei o interacțiune cât mai normală cu organele de control, iată care sunt actele de care ai nevoie la ieșirea din țară:

permisul de conducere valabil

Cartea Verde, asociată poliței de asigurare pentru răspundere civilă auto

pașaportul, pentru călătoriile din afara Uniunii Europene

polița de asigurare civilă auto

certificatul de înmatriculare, cu viza ITP valabilă

cartea de identitate

asigurarea medicală.

Modalitatea de deținere sau de folosire a unui autovehicul nu mai este verificată de către organele de control, decât în cazul unei suspiciuni. Chiar și așa, acestea nu pot refuza intrarea unei mașini pe teritoriul țării tranzitate.

Sezonul estival a fost prelungit

Anul acesta sezonul estival pentru Grecia a început în luna aprilie, conform ministrului grec al Turismului, Vassilis Kikilias, iar cu ceva timp înainte de începere, țara anunța intenția de a prelungi sezonul turistic.

Conform celor mai noi rapoarte, Grecia a primit  peste două milioane de vizitatori internaționali în lunile iulie și august 2021, reprezentând astfel  cel mai mare număr de vizitatori decât orice altă națiune din Europa, conform Playtech.ro.

Potrivit deciziilor ministrului grec al Turismului, sezonul estival 2022 se va încheia în luna decembrie. „Germanii și turoperatorii din Franța, cer pachete pentru octombrie, noiembrie și decembrie. Sezonul turistic din acest an se va încheia în decembrie”, a precizat ministrul Vassilis Kikilias.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:36 - Cod roșu de vreme rea în trei județe din România. Meteologii au anunțat că va fi grindină de mari dimensiuni, vijelii puternice și averse torențiale
20:30 - Mai avem dreptul să NU ne placă manelele? Buzăianu și Zamfir, despre momentul Babasha la concertul Coldplay: E caz de ANPC / Maneliștii sunt așa de marginalizați, că-i auzim peste tot. Suntem sufocați de manele, de aia au și huiduit spectatorii (VIDEO)
20:25 - Ce a decis Tribunalul Militar Bucureşti, în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. Decizia judecătorilor este definitivă
19:59 - Calvarul prin care a trecut Leonard Doroftei. Acum, s-a reîntors în România. Ce mărturisiri dureroase a făcut: “Pe mine m-au vândut, exact asta au făcut” (VIDEO)
19:54 - Al doilea deces de „variola maimuței”, în Africa de Sud. În mai puțin de 24 de ore, două persoane au murit din cauza bolii
19:38 - Tudor Polak (PNL), despre situația de la sectoarele 1 și 2: USR, din cauza scorului dezastruos pe care l-a înregistrat la locale și europarlamentare, încearcă să arunce un dubiu asupra întregului proces electoral (VIDEO)
19:29 - O fostă concurentă de la o emisiune TV devine ministrul Agriculturii în Olanda
19:25 - Septimius Pârvu: Cine e integru n-ar trebui să aibă o problemă cu renumărarea voturilor unde există acuzații de fraudă justificate. E important să ne asigurăm de corectitudinea rezultatelor, altfel de ce mai trecem prin acest proces? (VIDEO)
19:00 - Antrenorul echipei Real Madrid riscă cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Pedeapsa, cerută de justiția spaniolă
18:59 - Cum a fost filmat Chris Martin, solistul trupei Coldplay, în București. A schimbat amabilități cu o româncă