Ceremonie la Cotroceni. Sebastian Burduja și Marcel Boloș au depus jurământul de investitură pentru portofoliile Digitalizării și Fondurilor europene (VIDEO, GALERIE FOTO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii Sebastian Burduja și Marcel Boloș au depus oficial, marți, la Palatul Cotroceni, jurământul pentru învestitura în funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, respectiv în funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Sebastian Burduja și Marcel Boloș au intrat oficial în Guvernul Ciucă

Marcel Boloș l-a înlocuit pe Florin Roman la Ministerul Digitalizării în finalul lunii ianuarie, dar a asigurat și interimatul la MIPE după demisia lui Dan Vîlceanu de la începutul lui aprilie. El fusese ministru al fondurilor europene și în guvernul Orban.

Sebastian Burduja, noul titular de la Digitalizare, este liderul PNL Sector 1 și vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților. În 2019 a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, iar anterior a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială, în Washington D.C.

Președintele PNL Sector 1 este licențiat al Universității Stanford și absolvent al unui dublu-masterat la Harvard în administrarea afacerilor și politici publice. În 2019, Sebastian Burduja a absolvit și un doctorat în economie la Academia de Studii Economice din București.

Biroul Executiv al PNL i-a susținut în unanimitate pentru nominalizarea în cele două funcții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:36 - S-a votat! Croația va intra în Schengen începând cu 1.1.2023
15:34 - A sfidat toate regulile de circulație: comportamentul haotic în trafic al unui șofer din județul Hargita i-a îngrozit pe toți
15:28 - Ligia Deca, după ce a aflat că bugetul ministerului pe care-l conduce e la un minim istoric de 2,1%: E acoperitor pentru funcționarea normală. În 2013 spunea că 6% din PIB pentru Educație e singura șansă pentru o democrație funcțională
15:24 - Austria și Olanda au blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, la votul decisiv din JAI (surse)
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)
14:42 - Anunț care vizează transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în plin scandal România – Viena pe spațiul Schengen
14:37 - Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”