Fiul unui primar a beneficiat de o creștere salarială de 400% în doi ani! Explicația – Sporul de periculozitate: ”Lucrăm cu bolnavii care au multe boli”

Fiul unui primar a beneficiat de o creștere salarială de 400% în doi ani! Explicația - Sporul de periculozitate: ''Lucrăm cu bolnavii care au multe boli''
Foto: Libertatea

Leafa lui Dragoș Panțeru, fiul primarului din comuna Ciofrângeni, a crescut cu 400% în doar doi ani. Panțeru este șeful Unității de Asistență Medico-Socială Dedulești, o mică policlinică ce are 25 de paturi. Întrebat de jurnaliștii de la Libertatea cum a ajuns să aibă un salariu de aproape 2.000 de euro, acesta a susținut că munca sa are un grad de risc ridicat.

În 2016, Dragoș Panțeru a declarat un salariu de 25.000 de lei. În 2018, a ajuns la 109.000 lei.

”În 2016 aveam un spor de 15% pentru lucru în condiții deosebit de periculoase. (…) Acum am un spor mărit la 75%, pentru că lucrăm în condiții deosebit de periculoase”, a declarat Panțeru.

Întrebat care sunt acele condiții, el a răspuns: ”Păi, lucrăm cu bolnavii, care au multe boli… Multe boli. Mai multe. Și plămâni, și sunt mulți bătrâni. Îngrijiri paliative, unii au Alzheimer. Trebuie să stăm tot timpul cu ei. Avem 25 de paturi. Acum o să mai facem un corp”.