Ciolacu va propune excluderea lui Coarnă din PSD, după ce acesta s-a cerut în audiență la Ambasada Rusiei, alături de foști parlamentari AUR / Coarnă: Șoșoacă e un om inteligent. Suntem pentru neutralitate (VIDEO)

Ciolacu va propune excluderea lui Coarnă din PSD, după ce acesta s-a cerut în audiență la Ambasada Rusiei, alături de foști parlamentari AUR / Coarnă: Șoșoacă e un om inteligent. Suntem pentru neutralitate (VIDEO)
Marcel Ciolacu va cere excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD. Sursă Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că va propune excluderea din partid a deputatului Dumitru Coarnă, fost lider de sindicat în Poliție, după ce acesta s-a cerut alături de alți foști parlamentari AUR, inclusiv de senatoarea Diana Șoșoacă, în audiență la Ambasada Rusiei la București.

Într-o intervenție pentru B1 TV, Coarnă a spus că intenția lui și celorlalți membri ai ”delegației” a fost de a transmite că România e o țară neutră și că e dispusă să găzduiască la București o reunine a negocierilor de pace. Deputatul a precizat că același memoriu adresat Ambasadei Rusiei a fost trimis și altor ambasade, documentul fiind redactat de senatoarea Diana Șoșoacă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 Tv.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ciolacu vrea excluderea lui Coarnă din PSD

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului.

Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale.

PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Cum se apără Dumitru Coarnă

„Am exprimat opt dorințe de acest tip. Avem un memoriu cu același conținut înaintat către opt ambasade, între care și Rusia: Ucraina, Rusia, toți vecinii noștri implicați, China, SUA. Am vrut să discutăm punctual din perspectivă dipomatică. Noi nu ne dorim război, noi vrem să rămânem neutri, suntem o națiune care respectăm drepturile omului, acordăm asistență cu excepția celei militare, că nu trebuie să fim noi introduși în acest conflict. Așteptăm să fim invitați la ambasade. (…) Am spus că suntem pentru neutralitatea în acest conflict și încercăm să mediem eventual o pace, dacă au disponibilitatea să negocieze această pace la București”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru B1 TV.

El a insistat că România trebuie să acorde asistență, dar nu și militară pentru că „nu ne permitem luxul să ne trimitem la moarte sigură copiii noștri”.

„Ca să analizezi un confict trebuie să vorbești cu ambele părți” , a mai afimat deputatul.

„Doamna Șoșoacă e un om inteligent” a mai spus el, precizând că senatoarea a reactat memoriul, iar ceilalți membri ai delegației au fost de acord cu el.
Coarnă a spus că tot ce face e în „logica euro-atlantică”.

„Probabil c-o să fiu exclus. Asta-i viața, mergem înainte”, a declarat Dumitru Coarnă.

Din așa-zisa delegație fac parte Dumitru Coarnă și parlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă, Mihai Lasca, Francisc Tobă (toți trei ex-AUR)

Urmăriți B1TV.ro și pe