Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită” pentru că nu a lămurit acuzațiile de plagiat, iar judecătorul care l-a ”salvat” se pensionează. Emilian Isăilă: Din perspectivă etică și morală, lucrurile nu s-au rezolvat (VIDEO)

Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită” pentru că nu a lămurit acuzațiile de plagiat, iar judecătorul care l-a ”salvat” se pensionează. Emilian Isăilă: Din perspectivă etică și morală, lucrurile nu s-au rezolvat (VIDEO)
Foto;: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, nu a lămurit nici acum acuzațiile de plagiat privind lucrarea sa de doctorat. Mai mult, un judecător a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul său. Acum că a dat acest verdict, magistratul Marius Iosif se pensionează. Situația e cu atât mai bizară cu cât Iosif a ocupat în trecut mai multe funcții date de Tudor Chiuariu, la vremea respectivă ministrul liberal al Justiției.

Invitații jurnalistului Tudor Mușat la ediția de vineri a emisiunii „Actualitatea” au susținut că Nicolae Ciucă se află acum într- o „situație extrem de nefericită” și că acesta are de rezolvat niște probleme „din perspectivă etică și morală”.

Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită”, din cauza acuzației de plagiat

„Nu par coincidențe și e o situație extrem de nefericită, care nu-i face cinste premierului Ciucă dacă se adeveresc aceste informații”, a susținut Stelian Negrea, jurnalist la Newsweek.

La rândul său, Emilian Isăilă, jurnalist Spotmedia, a afirmat că dacă începi să analizezi tot mecanismul „te doare capul”, mai ales să vezi cum un judecător „își riscă prestigiul și cariera pentru a spăla petele premierului”.

„Aici scandalul a fost tăiat din fașă, având un judeucător care a anulat niște cereri. Premierul Ciucă a procedat inteligent ca să-și salveze cauza, dând în judecată Guvernul. A venit un judecător și a anulat, dar asta nu înseamnă că, din perspectivă etică și morală, lucrurile s-au rezolvat. Adică e o povară. Nu știm acum cât va cântări această povară și ce impact va avea asupra carierei politice a dlui Ciucă. Momentan pare că nu are mare efect”, a mai spus Isăilă.

Iar Ioana Constantin, moderatoarea discuțiilor de la „Politica Zilei”, emisiune difuzată pe B1 TV, a remarcat faptul că nimănui pare să nu-i mai pese de Justiție, iar de ce mai face ministrul Cătălin Predoiu nu se mai știe nimic, în afară de faptul că a dat recent o Ordonanță de Urgență, „după ce ne-au scos la referendumul ăla să votăm, că ei nu mai dau Ordonanțe de Urgență”.

Judecătorul care l-a ”salvat” pe Ciucă de acuzația de plagiat se pensionează

Amintin că Marius Iosif, judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă, a făcut cerere de pensionare.

Decizia recent dată de completul din care face parte Iosif poate fi atacată cu recurs de Ministerul Educației.

În anii 2007 și 2008, Marius Iosif a ocupat mai multe funcții publice, fiind numit de Tudor Chiuariu, liberalul care conducea atunci Ministerul Justiției. El nu a răspuns întrebărilor G4Media referitoare la potențiala lipsă de obiectivitate în judecarea dosarului în care reclamantul Nicolae Ciucă e și președinte al partidului care i-a oferit aceste funcții.

Urmăriți B1TV.ro și pe