Civilii din regiunea Donețk, îndemnați de autoritățile ucrainene să se evacueze către zone sigure: „Este periculos de rămas”

Civilii din regiunea Donețk, îndemnați de autoritățile ucrainene să se evacueze către zone sigure: „Este periculos de rămas”
Donețk, Ucraina, 30 martie 2022. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Oficialii ucraineni îi îndeamnă pe locuitorii rămași în regiunea Donețk să se evacueze către zone sigure, potrivit CNN.

Civilii din regiunea Donețk, îndemnați să se evacueze

„Rusia a transformat întreaga regiune Donețk într-un punct fierbinte în care este periculos de rămas pentru civili”, a declarat șeful administrației militare din regiunea Donețk, Pavlo Kyrylenko, comentând un atac cu rachete asupra Torețk.

„Fac apel la toți să se evacueze. Evacuarea salvează vieți”, a subliniat oficialul ucrainean.

Ucraina încă mai controlează 45% din regiunea Donețk, dar odată ce au cucerit Lysychansk, oraș aflat în regiunea-vecină Lugansk, forțele ruse împing acum către Kramatorsk și Sloviansk.

Noile atacuri au sporit ritmul evacuărilor, însă majoritatea oamenilor au părăsit deja orașul, spune șeful administrației militaro-civile din Sloviansk, Vadym Liakh.

Pe de altă parte, Ucraina susține că armata țării opune în continuare o rezistență acerbă în fața forțelor ruse care încearcă să înainteze în regiunea Donbas și că provoacă pierderi masive pentru trupele invadatoare.

„Reținem inamicul la frontiera regiunii Lugansk și regiunii Donețk – ocupanții suferă pierderi masive, așa cum ei înșiși recunosc. În fiecare zi, rușii primesc ordin să înainteze și mai mult, dar nu reușesc mereu să o facă, deoarece pierderile de personal sunt foarte semnificative”, susține șeful administrației militare din regiunea Lugansk, Serhiy Hayday.

Urmăriți B1TV.ro și pe