CNCAV, reacție după ce Diana Șoșoacă ar fi blocat vaccinarea într-o comună din Iași: Încurajăm sesizarea instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului

CNCAV, reacție după ce Diana Șoșoacă ar fi blocat vaccinarea într-o comună din Iași: Încurajăm sesizarea instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a condamnat incidentul în care a fost implicată weekendul trecut senatoarea Diana Șoșoacă, care a organizat un protest la Răchiteni, județul Iași, și ar fi oprit operațiunea de imunizare a locuitorilor din comuna aflată în scenariul roșu.

Cum a reacționat CNCAV după ce Diana Șoșoacă ar fi blocat vaccinarea într-o comună din Iași

Comuna Răchiteni e în carantină, iar autoritățile organizaseră weekendul trecut un centru de vaccinare. Cu toate acestea, accesul în centru ar fi fost blocat de un grup de protestatari condus de senatoarea Diana Șoșoacă. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, susține că în ziua respectivă nu s-a mai vaccinat nimeni, transmite RFI.

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de CNCAV, potrivit G4Media.ro.

CNCAV a subliniat că dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, al sănătății publice.

Comitetul susține că, încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare și-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătății publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaștere, respect și apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate.