CORONAVIRUS | Ministrul Ionuț Stroe anunță măsuri de relaxare: Se vor debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact

CORONAVIRUS | Ministrul Ionuț Stroe anunță măsuri de relaxare: Se vor debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi relaxări a măsurilor anti-Covid în sportul românesc. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, în urma hotărârii de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă, va avea posibilitatea de a debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact.

Anunțul ministrului Stroe vine în contextul în care mai mulţi reprezentanţi ai sporturilor de contact s-au arătat nemulţumiţi în ultima perioadă de faptul că nu îşi pot desfăşura activitatea, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Ministrul Ionuț Stroe: Se vor debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact

“Potsăvăfac şi un anunţ:înmomentul de faţă,urmareahotărâriideGuverncareva fiadoptatăluni,înşedinţa de Guvern, deprelungirea stării de alertă, vomaveaposibilitatealegalăsădeblocămtoatesporturileînRomânia,bineînţeles,carefuncţioneazădupănişteregulicomplementareoferitedezonamedicală,chiardacăîiincomodează, elesuntabsolutobligatoriicândvorbim de sănătatea publică. Nimeni nu se poatejucacu sănătatea sportivilor şi participanţilor la competiţiile sportive”, a declarat Stroe, potrivit Agerpres.

În acest context vor fi stabilite normele medicale de protecţie împotriva coronavirusului.

“Probabil,săptămânaviitoarevomvenicu unnouordin, care, ţinândcontdenormelemedicale, va redeschidetoatesporturile,inclusivcele de contactcareaşteptau decevavreme”, amaispusIonuţ Stroe.

Ionuț Stroe: Sportul a avut un rol marginal în tot ce a însemnat decizie instituțională în România

În urmă cu o săptămână, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat pentruB1 TV, că Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede acordarea a 30.000 de vouchere a câte 300 de lei fiecare, pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

Stroe este de părere că sportul românesc a înregistrat regrese în ultimii ani deoarece, până acum, factorii decizionali l-au tratat ca un subiect marginal. El a mai spus că, în școli, copiilor nu li se mai oferă posibilitatea de a face sport așa cum ar trebui.

„Din păcate, nici încurajați nu au fost, apropo de modul în care sunt scutiți de la orele de sport”, a mai precizat acesta.

Ministrul a mai afirmat că o problemă există și la cluburi, care au ajuns să fie subfinanțate.

Rezultatul este că „avem o bază de selecție pentru viitorul sport de performanță mult, mult prea mică, comparativ cu ce aveam în anii 80-90 în România”.

Guvernul, prin aprobarea acestei Ordonanțe de Urgență, asigură primii pași în sport fiecărui copil prins în ciclul primar și gimnazial, pe care încercăm să-l încurajăm să practice sportul în mod constant și sistematic. Sunt cel puțin trei argumente în favoarea acestui demers. Primul e, evident, creșterea numărului de mici sportivi legitimați care practică sportul în cadru sigur, controlat și organizat, adică un cadru care-i asigură copilului posibilitatea de a face sport profesionist. În plus, există o mare nevoie, apropo de numărul de copii și tineri încadrați în forme de activitate sportivă. Cel de-al doilea e legat de valorile pe care sportul le reprezintă. E vorba de fairplay, de spirit de echipă, de corectitudine, de respect. Sănătatea e un aspect foarte, foarte important pentru copii, pentru tânăra generație. Ne dorim să îmbuntățim starea de sănătate a tinerilor”, a precizat Stroe.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)