Crin Antonescu: „Este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona”

Crin Antonescu: „Este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona”

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat marți seara, la Antena 3, că „este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona” și „în ciuda faptului că are acte să se întoarcă la Cortoceni, dar el nu mai este un preşedinte legitim”.

„Nu mergem mai departe, mergem până la capăt. Asta înseamnă că mergem până acolo unde instituţiile vor da socoteală cetăţenilor. Trebuie să recunoaştem decizia CCR, dar nu trebuie să se confunde cu ideea că lucrurile rămân aşa. Eu cred şi fac un apel public că este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona. În ciuda faptului că are acte să se întoarcă la Cortoceni, dar el nu mai este un preşedinte legitim. Presiunea publică este singura care îl poate face să îşi dea demisia”, a declarat Antonescu.

În ceea ce privește retragerea sa anunțată din politică, liderul PDL a spus că românii au arătat prin votul de la referendum că vor ca Băsescu „să plece”.

„Am spus că dacă Traian Băsescu nu va fi demis de voinţa poporului, mă retrag din viaţa politică. Însă eu consider că răspunsul pe care românii reprezentativi l-au dat îmi arată că eu am avut dreptate şi Băsescu ar trebui să plece. Când alegătorii României vor spune să plec eu, voi pleca. Dar când cetăţenii spun că Traian Băsescu trebuie să plece, este rândul lui să plece”, a mai spus Antonescu.