Cristian Bușoi, despre vizita președintelui Germaniei: „Tema principală va fi războiul și ce putem face pentru a sprijini mai mult Ucraina” / Cum ajută România Kievul (VIDEO)

Cristian Bușoi, despre vizita președintelui Germaniei: „Tema principală va fi războiul și ce putem face pentru a sprijini mai mult Ucraina” / Cum ajută România Kievul (VIDEO)
Foto: Cristian Bușoi / Facebook

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a vorbit miercuri, pentru B1 TV, despre vizita președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în România, dar și despre eforturile pe care le face Uniunea Europeană pentru a deveni independentă din punct de vedere energetic.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru.

Bușoi, despre vizita președintelui Germaniei

„Vizita vine și ca o recunoaștere simbolică a 30 de ani de parteneriat strâns. România și Germania au un acord și un parteneriat foarte importante. Germania e principalul partener comercial al României în interiorul UE și e în top trei investitori în econoia românească.

Sunt convins că discuțiile vor fi și pe tema relațiilor bilaterale și cum putem ca aceste relații, economice în primul rând, dar și culturale și politice, să fie întărite în perioada următoare.

Probabil tema principală va fi războiul neprovocat a Rusie în Ucraina și ce putem face pentru a sprijin mai mult Ucraina și, sigur, cum putem face în așa fel încât în anii care vin să nu mai avem niciun fel de import de hidrocarburi din Rusia. (…)

Sigur, ajutorul concret pentru Ucraina pentru armata și populația uraineană. Aici ambele țări fac foarte mult și la nivel bilateral. România cu refugiații, cu sprijinul pe zona de cyber security, cu tot ce facem pentru a sprijini logistic anumite acțiuni ale NATO, care să sprijine, la rândul său, Ucraina”, a declarat Cristian Bușoi, pentru B1 TV.

Cum încearcă UE să devină independentă energetic. Explicațiile lui Bușoi

„Acum câteva săptămâni s-a luat o decizie legată de cărbune, azi-noapte s-a trinis o propunere formală, cu excepția Ungariei și Slovaciei, de a opri în următoarele luni importul de produse petroliere din Rusia în toată UE.

Marea problemă e aceea a gazului, unde și Germania are o expunere foarte mare.

Din păcate, și România, de la 10 % din necesar import, în ultimii doi ani am ajuns la 30% din cauza declinului producției interne. Vom vedea în cât timp și cum – prin gazele LNG, prin creșterea eficienței energetice, creșterea investițiilor în regenerabile, prin alte surse de aprovizionare, Azerbaidjan, Algeria, Norvegia – în următoarea perioadă nu vom mai importa nici gaz din Rusia”, a mai declarat europarlamentarul PNL Cristian Bușoi.

Urmăriți B1TV.ro și pe