Cristian Diaconescu l-a invitat pe George Simion la ședința cu liderii filialelor PMP / Coliderul AUR le-a propus să facă o alianță sau o fuziune (VIDEO)

Cristian Diaconescu l-a invitat pe George Simion la ședința cu liderii filialelor PMP / Coliderul AUR le-a propus să facă o alianță sau o fuziune (VIDEO)
Foto: Partidul Mișcarea Populară / Facebook

Cristian Diaconescu, președintele PMP, l-a invitat, joi seara, pe George Simion, colider AUR, la o ședință cu liderii de filiale (Colegiul Național). Simion le-a propus ca AUR și PMP să fuzioneze sau să facă o alianță și le-a promis că-i va ajuta să-și facă grup parlamentar. Surse prezente la întâlnire și citate de G4Media afirmă că, în acest scop, 14 parlamentari de la AUR care ar urma să fie transferați la PMP.

Discuții PMP – AUR în vederea unei posibile alianțe sau fuziuni

„Noi va trebui să materializăm ceea ce i-am propus domnului președinte încă din ianuarie, adică un pol conservator, cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide. Sunt mulți doritori să ni se alăture în viitoarea construcție de guvernământ și avem această capacitate să avem două formațiuni parlamentare.

Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță, fie într-o viitoare fuziune. Am discutat toate lucrurile astea cu domnul președinte și vă puteți baza pe spusele mele că vom construia trainic pentru România, nu pentru interesul unora sau altora”, a susținut Simion, potrivit înregistrărilor publicate de G4Media:

Cristian Diaconescu: Sub președinția mea, PMP nu va dispărea

La rândul său, Cristian Diaconescu a afirmat: „Și eu exclud fuziune, sub președinția mea cât va fi, acest partid nu va dispărea. În ce privește cooperările într-o formă sau alta, aici decizia este în mâna dumneavoastră. Eu am un vot, datoria mea de președinte este să aduc variante pe masă. Orice fel de variante se pot discuta, se încheie protocoale, acorduri de parteneriat”.

„Am două lucruri să vă spun, AUR negociază numai cu mine și cu o echipă pe care eu aș desemna-o. Evident într-o echipă, noi ne consultăm. Dacă cineva vrea să testeze altă variantă, vă spun că nu va funcționa”, a continua Diaconescu.

Cătălin Cristache, președintele PMP Galați, l-a lăudat pe Diaconescu pentru propunerea sa: „Mișcarea dumneavoastră cu acești parlamentari veniți de la AUR este o mișcare foarte bună, care dă o perspectivă partidului cu atât mai mare, cu cât având și grup parlamentari și unul dintre cei mai buni prezidențiabili pentru 2024, PMP poate conta în bătăliile din 2024”.

Urmăriți B1TV.ro și pe