Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)

Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a remarcat faptul că Guvernul a publicat abia acum proiectul Ordonanţei de Urgenţă pentru implementarea PNRR, iar documentul trebuie să stea și zece zile în dezbatere publică. Asta deși primii bani din program au venit deja. „Prostia și hoția nu sunt scuze”, a punctat Diaconescu. Liderul PMP a mai afirmat că dacă Guvernul îndeplinea procedurile din timp, România ar fi avut circa 3 miliarde din PNRr încă de acum trei luni. Acesta a mai precizat că nici vorbă ca Guvernul să renegocieze Planul, așa cum susțin social-democrații.

Declarațiie au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

Cristian Diaconescu: România putea primi mai devreme primii bani din PNRR

„N-a existat un guvern legitim, adică un ministru care să fie abilitat să semneze pentru banii din PNRR. Noi trei luni n-am beneficiat de acești bani. OUG a fost dat azi… Adică ai primit banii, dar n-ai cadrul normativ de folosire a banilor? Trebuie să stea 10 zile în dezbatere publică. Cum care e explicația? Habar n-au! Deci într-o perioadă complicată, cum e cea prin care trecem azi, prostia și hoția nu sunt scuze. Dacă ei aveau Guvern, acum trei luni primeam vreo 3 miliarde. Nu am primit decât jumătate din bani. Deci acești bani veneau cu trei luni înainte. Acum trebuie să mai stai 10 zile cu Ordonanța în dezbatere publică să devină lege. Sunt 20 de obligații pe care ni le-am asumat până la 31 decembrie. Trebuie să avem o strategie anticorupție și zeci de mii de terminale pentru ANAF, altfel pierdem banii”, a declarat Diaconescu, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cristian Diaconescu susține că PNRR nu poate fi renegociat

Liderul PMP a mai explicat faptul că PNRR nu poate fi renegociat. Declarația vine după ce Cristian Ghinea (USR), fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, a susținut că în PNRR există o limită de 9,4% din PIB pentru pensii, ceea ce înseamnă că guvernanții pot crește pensiile românilor sau pot da pensii speciale foștilor aleși locali, dar nu le pot face pe amândouă. În acest context, social-democrații insistă că vor să renegocieze PNRR.

„După ce a aprobat Comisia, Consiliul și după ce sunt cinci state în UE care spun: ”Și împrumuturile cine o să le dea înapoi?”, întrebare care a fost lăsată în suspensie, că încă n-a plecat Angela Merkel de la influență…. Deci în condițiile astea unde te duci și cu cine discuți? Cred că dacă e vreunul în România în stare să facă așa ceva, pe cuvânt… Eu am tot respectul pentru influența lui!

Deci trebuie să treci peste decizia Executivului și peste decizia Consiliului… Există un regulament, în cazuri excepționale, după șase – șapte luni în care poți să te uiți la anumite subiecte unde se fac îmbunătățiri care rezultă din parcurs. Dar nu că vrei să spui că un partid de la tine din țară a făcut prost ce a propus Comisiei. Dincolo de derizoriul în care cobori o țară ca atitudine. E imposibil!”, a explicat Diaconescu.

Liderul PMP a mai spus că dacă tot nu ne convine ce am convenit cu PNRR, atunci n-ar fi trebuit să luăm primii bani: „Dacă nu-mi convine negocierea, intru într-o altă logică și atunci nu iau banii”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
07:26 - Virgil Popescu: România este un producător de petrol. Nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu carburanţi (VIDEO)
01:17 - Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)
00:20 - Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
00:00 - Florin Cîțu a susținut că decizia renunțării la certificatul verde COVID la locul de muncă i-a aparținut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila
23:53 - Cazul „Novak Djokovic” se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID
23:28 - Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
23:04 - Adrian Câciu: România pregătește impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră e să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar de la 1 ianuarie 2023
22:47 - Mascații au intrat în casele interlopilor Duduianu. 10 suspecți, luați la secție
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate