Cristian Lazăr este cel mai tânăr primar din România

Cristian Lazăr este cel mai tânăr primar din România
Cristian Lazar

Duminică, 27 iunie, a fost zi de vot în zeci de localități din România. Cetățenii au participat la acest scrutin după ce câștigătorii din 2020 au murit sau au fost condamnați. Printre surprizele alegerilor de ieri se numără și un tânăr în vârstă de 27 de ani, Cristian Lazăr, care a câștigat alegerile în Șimleu Silvaniei, județul Sălaj.

Potrivit rezultatelor provizorii, comunicate de Biroul Electoral de Circumscripție, Lazăr a primit peste 50% din voturi, adică peste 2.880, dintr-un total de 5.739 exprimate. La alegerile din Șimleu Silvaniei s-a înregistrat o prezență scăzută. 13.418 de alegători au fost admiși în registrul electoral.

Romeo Sabău, de la PSD, principlul contracandidat al lui Lazăr, a primit aproape 42% din voturi. Reprezentul USR-PLUS, Virgil Bob și Călin Tulbure, independent, au acumulat fiecare în jur de 4%.

Cristian Mihai Lazăr este de profesie avocat, președinte al PNL Sălaj.

Cristian Lazăr, felicitat de către ministrul Lucian Bode

Lucian Bode, ministru de Interne, a reacționat pe pagina sa de Facebook în urma reușitei tânărului politician.

„Şimleu Silvaniei a ales bine şi de această dată! A ales Viitorul! Victoria tânărului liberal Cristian Lazăr la alegerile locale din Şimleu Silvaniei este victoria întregii comunităţi! A unei comunităţi care a ales viitorul şi care priveşte cu încredere înainte. (…)

A fost o campanie intensă, curată, construită într-o abordare îndrăzneaţă, în primul rând axată pe proiecte, în care a primat mesajul pozitiv şi constructiv”, a scris Lucian Bode, pe contul său de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe