Cristian Preda: Să publice MAE cum l-a ajutat pe oligarhul Plahotniuc. Minunat ar fi să aflăm și de ce Bogdan Aurescu a blocat primirea la Cotroceni a Maiei Sandu

Cristian Preda: Să publice MAE cum l-a ajutat pe oligarhul Plahotniuc. Minunat ar fi să aflăm și de ce Bogdan Aurescu a blocat primirea la Cotroceni a Maiei Sandu
Fostul europarlamentar Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea din București, alături de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Foto: Cristian Preda / Facebook

Ministerul român de Externe (MAE) a emis recent un comunicat prin care a enumerat ajutoarele din ultima vreme date Republicii Moldova, ca replică la acuzațiile că n-ar fi sprijinit-o pe președinta pro-europeană Maia Sandu.

Reacție la acest comunicat, Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea din București, a invitat MAE să vină și cu alte informații, așa încât oamenii să aibă tabloul complet: cum l-a ajutat Ministerul pe oligarhul Vlad Plahotniuc și motivele pentru care Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, cât a fost consilierul președintelui Klaus Iohannis, a blocat primirea la Palatul Cotroceni a Maiei Sandu, în timp ce aceasta era ajutată în toate capitalele europene interesate de Moldova.

Cristian Preda, despre atitudinea MAE în raport cu Maia Sandu și Republica Moldova

„Într-un comunicat (pe care-l puteți citi în primul comentariu), MAE arată ce nedrepte sunt acuzațiile cum că n-ar fi sprijinit-o pe Maia Sandu, așa că enumeră ajutoarele din ultima vreme trimise la Chișinău.

Eu zic că, pentru a da posibilitatea publicului să judece în mod serios, drept ar fi să publice MAE și cum l-a ajutat pe oligarhul Plahotniuc. Date despre sumele cheltuite ar fi foarte apreciate.

Iar dacă ministrul Aurescu chiar vrea să fie transparent, ar fi minunat să aflăm și de ce el însuși a blocat, cât a fost consilierul lui Klaus Iohannis, primirea la Cotroceni a Maiei Sandu în vremea când aceasta era lidera opoziției și era ajutată în toate capitalele europene interesate de Moldova, mai puțin la București”, a scris Cristian Preda, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe