Cum a evitat Tanczos Barna 10 minute să dea un răspuns privind atitudinea UDMR față de discursul rasist și antieuropean al lui Viktor Orban (VIDEO)

Cum a evitat Tanczos Barna 10 minute să dea un răspuns privind atitudinea UDMR față de discursul rasist și antieuropean al lui Viktor Orban (VIDEO)
Sursă foto: Guvernul României / Facebook

La finalul ședinței de guvern de miercuri, Tanczos Barna, ministrul Mediului și lider al UDMR, a fost întrebat în repetate rânduri despre atitudinea partidului său față de discursul antieuropean și rasist al premierului ungar Viktor Orban de la Băile Tușnad. Zece minute s-au străduit reporterii să scoată un răspuns de la Tanczos Barna și tot degeaba. „Punctul nostru de vedere a fost prezentat de dl președinte Kelemen (Hunor)”, a tot repetat ministrul.

UDMR sfidează Bucureștiul și-l apără pe Viktor Orban

Kelemen Hunor îi luase apărarea lui Viktor Orban, iar când președintele Klaus Iohannis a spus că UDMR ar trebui să dea epxlicații publice, pentru că parte din liderii partidului au fost la Tușnad și au aplaudat discursul lui Orban, Kelemen a spus că nu e cazul de justificări.

O posibilă explicație pentru atitudinea UDMR-iștilor se poate găsi într-o documentare recentă privind sutele de milioane de euro pe care Guvernul condus de Viktor Orban le pompează în fundații controlate de lideri UDMR. De exemplu, milioane de euro au ajuns numai la Fundația Mens Sana din Miercurea Ciuc, condusă chiar de Tanczos Barna.

Tanczos Barna evită să vorbească despre reacția UDMR la discursul lui Viktor Orban

„Sunt declarațiile dlui Orban. În ce privește punctul de vedere al UDMR, a fost prezentat de dl președinte Kelemen (Hunor), și acum nu exprimăm alt punct de vedere în privind declarațiile de la Tușnad”, a spus Tanczos Barna.

Reporterii au insistat.

„Punctul de vedere exprimat de domnul Kelemen îl aveți. E un punct de vedere al domnului Kelemen și al UDMR”, a repetat Tanczos Barna.

Întrebat dacă e de acord cu declarațiile lui Orban, el a răspuns: „Punctul meu de vedere personal l-am spus acum câteva zile, rămân la același. Mulțumesc!”.

Un reporter i-a atras apoi atenția lui Tanczos Barna că, totuși, e ministru în Guvernul României și românii trebuie să știe dacă el e de acord cu Viktor Orban sau nu.

„Nu dorim să exprimăm alte detalii. Mulțumesc!”, a replicat ministrul.

El a spus apoi că o discuție pe această temă poate avea loc oricând în coaliție. O ședință are loc chiar la ora transmiterii acestei știri, dar președintele UDMR, Kelemen Hunor, e în vacanță până vineri.

Tanczos Barna a fost întrebat și în legătură cu solicitarea președintelui Iohannis ca liderii UDMR să dea explicații privind aplauzele lor de la discursul lui Viktor Orban.

„Ce ați aplaudat?”, l-au întrebat jurnaliștii pe ministru.

„După ce va avea loc această discuție, vom face declarații. Nu, eu personal nu am vorbit cu dl președinte Iohannis. Explicațiile vor veni după discuțiile de rigoare”, a mai spus liderul UDMR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)