Cum va funcționa guvernarea rotativă în cadrul coaliției PSD + PNL + UDMR

Cum va funcționa guvernarea rotativă în cadrul coaliției PSD + PNL + UDMR
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gheorghe Falcă (PNL) a explicat cum va funcționa guvernarea rotativă, după ce Nicolae Ciucă a fost votat propunerea de premier a liberalilor, la inițiativa președintelui Florin Cîțu.

„Eu nu am votat ideea de rotativă, dar pot să argumentez cum va fi. 1,5 ani jumătate de la PNL, 1,5 din partea PSD, domnul Ciolacu, cred. Se va vota data de schimb, nu se vor schimba miniștrii. 

Doar primul-ministru va face un pas în spate. 

Evident, nu a mai fost nicăieri în Europa, nici în România, doar în Israel, dar nu a avut un mare succes”, a declarat Falcă, pentru B1 TV.

Lucian Romașcanu, PSD: „Îmi dores să închidem aceste negocieri”

În urma deciziei PNL a reacționat și Lucian Romașcanu, de la PSD.

„Mi-aș dori să avem prima coaliție funcțională post-decembristă, pentru ca după Revoluție nu a reușit nimănui. Sper să fie baza unei construcții care să dureze. Vom găsi și căile prin care acest sistem să funcționeze

Eu îmi doresc să închidem aceste negocieri”, a declarat deputatul social-democrat.

În urmă cu o zi, Florin Cîțu a declarat că cele două partide s-au blocat în stabilirea ordinii la guvernare. Ambele tabere vor să fie primele. Rămâne de văzut care partid va da primul premier. Joi, Rareș Bogdan (PNL) a insistat că primul șef al Guvernului trebuie să fie liberal.