Dacian Cioloș a sugerat că Iohannis ar putea avea un cuvânt de spus la Interne, Apărare și Justiție

Dacian Cioloș a sugerat că Iohannis ar putea avea un cuvânt de spus la Interne, Apărare și Justiție
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș, premierul propus, a declarat pentru B1 TV că i-a promis președintelui Klaus Iohannis că îl va informa cu privire la modul în care decurg negocierile pentru forma unei majorități parlamentare și a unui Guvern.

I-am promis că o să îl țin la curent. După întâlnirea de mâine o să îl informez despre concluzii. La întâlnirea de la Cotroceni ne-a spus foarte clar că nu vrea să se implice direct în negocierile dintre partide, că asta e rolul partidelor. Deci nu am așteptări din acest punct de vedere”, a declarat Dacian Cioloș, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

Dacian Cioloș a vorbit și despre ministerele de care ar fi interesat președintele, precum Apărare, Interne și Justiție și a precizat că în ideea în care se va ajunge la un guvern, este importantă colaborarea cu șeful statului pe acele ministere.

Sigur, am experiență și din 2015-2016. În ideea în care mergem cu un guvern, sigur că va fi importantă și relația asta cu președintele pe acele ministere. Dar întâi să ajungem acolo”, a precizat Dacian Cioloș, pe B1 TV.

USR ar putea renegocia portofoliile ministerelor cu PNL și UDMR

Dacian Cioloș, propunerea de premier a lui Klaus Iohannis, a dezvăluit pentru B1 TV, în emisiunea „Actualitatea”, că USR ar putea renegocia portofoliile ministerelor cu PNL și UDMR.

Nu cred ca aici va fi blocajul. Dacă noi (n.r. – USR) avem premierul, e normal să existe pretenții să rediscutăm anumite portofolii. 

Important este să ne punem de acord pe niște obiective politice, pe niște reforme, decizii care vor fi luate în perioada următoare. Pe cei care se uită pe factura de gaze sau la cei care mor în spitale nu sunt atât de interesați de cum împărțim portofoliile, a declarat Dacian Cioloș, pentru B1 TV.

Dacian Cioloș speră că va reuși să „modereze” mai inspirat decât Florin Cîțu relațiile dintre USR și PNL, în vederea gestionării unui nou guvern.

Trecutul recent a demonstrat că un guvern de coaliție poate să funcționeze când lucrează în echipă și premierul moderează relația dintre miniștri. Sigur, e interesant să faci calcule, cine/ce portofoliu are…  (…) Dar în momentul de față suntem în stadiul în care vrem sau nu să mergem politic mai departe”, a mai transmis Cioloș.