Dacian Cioloș, premierul desemnat să formeze noul Guvern, vine în studioul B1 TV. Președintele USR este invitatul lui Tudor Mușat la „Actualitatea”, de la ora 20

Dacian Cioloș, premierul desemnat să formeze noul Guvern, vine în studioul B1 TV. Președintele USR este invitatul lui Tudor Mușat la „Actualitatea”, de la ora 20
Dacian Cioloș, octombrie 2021. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș, candidatul la funcția de prim-ministru, este invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Actualitatea”, marți seară, de la ora 20, pe B1 TV, la o zi distanță de momentul în care liderul USR era desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze noul Guvern.

Premierul desemnat Dacian Cioloș vine în studioul B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat

După runda de consultări de luni, șeful statului a anunțat că îl nominalizează pe Dacian Cioloș, liderul USR, în poziția de candidat la funcția de prim-ministru.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, spunea, luni, președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Constituției, premierul desemnat are la dispoziție 10 zile pentru a cere Parlamentului un vot de încredere asupra programului și a cabinetului propus.

„Niciun alt partid nu și-a asumat ieri să meargă la Cotroceni cu un mandat de premier. Știu că de mult ori în politica din România astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste, capcane, sau uneori sunt jucate populist. Noi ne-am asumat însă acest rol pentru că eu cred că e și un moment al adevărului. Suntem într-o perioadă de criză și în astfel de momente politicienii trebuie să-și asume responsabilitatea. Obiectivul nostru e numirea rapidă a unui guvern care să lucreze pentru români. Pentru asta vom apela la partenerii noștri de guvernare, PNL și UDMR, cu care avem încă un acord de coaliție”, a declarat, marți, premierul desemnat.