Dacian Cioloș: USR nu votează un Guvern minoritar PNL-UDMR, cu premier Ciucă. Nu vom vota un Guvern din care nu facem parte (VIDEO)

Dacian Cioloș: USR nu votează un Guvern minoritar PNL-UDMR, cu premier Ciucă. Nu vom vota un Guvern din care nu facem parte (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat că va merge la Palatul Cotroceni cu obiectivul de a reface coaliția guvernamentală PNL-USR-UDMR cu un alt premier în locul lui Florin Cîțu.

„Obiectivul foarte clar este formarea cât mai rapidă a unui guvern care să scoată țara din criză. Avem nevoie cât mai rapidă de soluții. Din punctul nostru de vedere se poate face prin reconstruirea coaliției PNL-USR-UDMR. Asta presupune să avem o propunere de premier alta decât Florin Cîțu pentru a începe negocierile pentru reformarea coaliției”, a precizat Dacian Cioloș.

”Am văzut că președintele a anunțat o serie de măsuri, inclusiv dintre cele propuse de noi. Așteptăm decizia domnului președinte”, a mai spus Cioloș.

„Noi votăm un Guvern din care să facem parte. România are nevoie de un Guvern cu pureri depline, unul minoritar nu este cu puteri depline. Aici PNL are de ales, dacă vrea o astfel de majoritate sau dacă vrea un Guvern susţinut de PSD din umbră, ne putem da seama că au nevoie de bani şi ei pentru primari”, a mai afirmat Cioloş.

”Dacă PNL alege susținerea din umbră a PSD, înseamnă refacerea USL”, a mai spus Cioloș.