Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu

Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
Foto: Inquam Photos / George Călin

Dan Barna, copreședintele USR PLUS, susține că formațiunea ia foarte serios în calcul posibilitatea de a reveni la guvernare dacă PNL propune un alt premier și se stabilește un calendar clar de reforme.

Dan Barna: „E o decizie unanimă, Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS”

„Din momentul în care ne-a eliminat din coaliție nu mai are sprijinul USR-PLUS. În momentul în care foștii colegi de coaliție de la PNL vor veni cu o altă propunere de premier, putem să exploarăm posibilitatea de a reveni la guvernare. E o decizie unanimă, Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS. (…) Nu a existat niciun fel de discuție cu Florin Cîțu. Au existat mai multe știri false, și că Florin Cîțu a discutat cu mine să-mi ofere președinția Camerei, toate sunt dezinformări de campanie electorală de ultim moment”, a declarat Dan Barna duminică seară la Digi 24, potrivit Libertatea.

Fostul vicepremier susține că USR PLUS va merge în opoziție dacă PNL îl va susține în continuare pentru funcția de premier pe Florin Cîțu, proaspăt ales președinte al liberalilor.

„Rezultatul de ieri nu a schimbat cu nimic datele din relația PNL – USR PLUS. Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și ne așezăm, discutăm posibilitatea revenirii la guvernare pe un calendar foarte clar de reforme. Este una din opțiuni, o luăm foarte serios în calcul. Fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și atunci, echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu și PSD mai departe, așa cum colaborează foarte bine de aproape o lună”, a conchis Dan Barna.

Mesajul este oarecum similar cu cel transmis de Dacian Cioloș, celălalt copreședinte al USR PLUS, care la rândul său spunea că formațiunea va reveni la guvernare doar cu un alt premier și cu un calendar clar de reforme.

„Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. Nu ne întoarcem la guvernare decât în condițiile deja expuse: alt premier și calendar clar de reforme. Consider declarațiile liberalilor o încercare ridicolă de influențare a alegerilor din USR PLUS”, a scris Dacian Cioloș, duminică, pe Facebook.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare