Dan Barna, întrebat dacă Florin Cîțu ar putea face parte dintr-un guvern Cioloș: E o variantă. Este decizia celor de la PNL cum își vor propune echipa. Eventualele negocieri pot evolua în diverse feluri

Dan Barna, întrebat dacă Florin Cîțu ar putea face parte dintr-un guvern Cioloș: E o variantă. Este decizia celor de la PNL cum își vor propune echipa. Eventualele negocieri pot evolua în diverse feluri
Foto: Facebook

Dan Barna, vicepreședintele USR, nu a exclus posibilitatea ca Florin Cîțu, președintele PNL, să facă parte dintr-un eventual guvern Cioloș. Dacă se ajunge la negocieri, spune fostul vicepremier, acestea pot evolua în diverse feluri.

Ce a răspuns Dan Barna când a fost întrebat dacă Florin Cîțu ar putea face parte dintr-un guvern Cioloș

Potrivit G4Media.ro, întrebat marți seară la TVR 1 dacă în echipa guvernamentală ar putea fi și Florin Cîțu, Dan Barna a răspuns: „Este o variantă… Asta este decizia celor de la PNL cum își vor propune echipa guvernamentală dacă ajungem în etapa aceea. Noi am spus foarte clar și aceasta este poziția: Florin Cîțu nu mai are sprijinul nostru în calitate de premier. Restul negocierilor pot să evolueze, dacă ajungem în etapa de negocieri, în diverse feluri. Aici nu asta este problema de fond”.

Vicepreședintele USR spune că la ora actuală mingea este în terenul foștilor parteneri de coaliție.

„În momentul de față, într-adevăr, mingea este la foștii noștri parteneri de coaliție, la PNL și la UDMR, care au opțiunea să accepte o variantă prin care, într-adevăr, niciun alt lider PNL nu îl ocolește pe președintele proaspăt ales al PNL. Putem avea un premier Dacian Cioloș și o echipă de guvernare pe care să o construim împreună și atunci am putea ieși din criză la modul foarte elegant”, a adăugat Dan Barna.

Potrivit vicepreședintelui USR, dacă discuțiile pentru refacerea coaliției eșuează, partidul va cere încrederea Parlamentului pentru un guvern propriu.

Dacian Cioloș va avea miercuri o întâlnire cu președinții PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, conform precizărilor făcute de premierul desemnat, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat. La întâlnire va participa și Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale.

Ultima oră
16:23 - Ce spune presa din Bulgaria despre accidentul rutier în care a murit Dumitru Văduva, consilier județean de Brăila
16:18 - Florin Cîțu: USR spune că vrea doar funcții, nu-i interesează binele românilor. Eu am arătat că funcția nu contează pentru mine, PNL a arătat acest lucru (VIDEO)
16:14 - Florin Cîțu: Dacă ar vota guvernul Ciucă, USR și PSD ar arăta că îi interesează românii, nu doar schemele electorale. Dacă nu, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate (VIDEO)
16:08 - Cum se poate descărca certificatul verde digital, care este obligatoriu de astăzi pentru a circula noaptea sau pentru acces în instituțiile publice
15:56 - Alba: Jandarmii şi salvamontiştii au intervenit pentru recuperarea a trei bărbaţi care s-au rătăcit pe un traseu montan
15:56 - Gazprom nu suplimentează exporturile de gaze naturale către Europa. Estimările rămân nemodificate
15:45 - Prognoza meteo pentru două săptămâni. Minimele de până la 2 grade în octombrie. Vremea, mai caldă în noiembrie
15:19 - Cătălin Scărlătescu, petrecere fără precedent în Grecia. Ce a făcut cheful de la Antena 1, chiar sub ochii colegilor Sorin Bontea și Florin Dumitrescu
15:12 - Timișoara rămâne fără căldură și apă caldă. Viceprimar: „Singura soluţie este ca Guvernul să aloce bani din fondul de rezervă”
15:10 - Delegaţie OMS la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. „Vrem să vedem situaţia în teren, dincolo de statistici şi de raportări”