Dan Vîlceanu, despre PNRR: Din jaloanele pe care le aveam de atins în decembrie, am reuşit să le îndeplinim pe toate care au depins de Guvernul României (VIDEO)

Dan Vîlceanu, despre PNRR: Din jaloanele pe care le aveam de atins în decembrie, am reuşit să le îndeplinim pe toate care au depins de Guvernul României (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Dan Vîlceanu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de joi, că Executivul a îndeplinit toate jaloanele din PNRR care țineau de el. Este vorba de 18 din 21 de jaloane care trebuiau atinse până la sfârșitul acestui an. Restul de trei reprezintă acum o discuție între Fondul European de Investiții (FEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) încă nefinalizată.

Dan Vîlceanu, despre atingerea jaloanelor din PNRR

„Am reușit să atingem toate jaloanele care au depins de Guvern. Sunt trei care reprezintă o discuție între BERD și FEI, nefinalizată. Când vom avea finalizată această discuție și ne vor fi puse la dispoziție aceste acorduri de contribuție, vom putea să atingem și aceste jaloane. Dar nu sunt jaloane care să fi ținut de Guvernul României”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ultimele jaloane închise, șapte la număr, au fost atinse azi. Este vorba despre Ordonanța de Urgență privind legea serviciilor de apă și canalizare, strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021 – 2025, lalonul legat de capacitățile de producție de cărbune dezafectate, înființarea unui task-force la Ministerul Cercetării și Digitalizaării, Hotărârea de Guvern privind aprobarea strategiei de securitate cibernetică, Hotărârea de Guvern privind combaterea abandonului școlar și Memorandumul privind acordul de finanțare între FEI și Guvern privind crearea fondului de fonduri de capital de risc.

Dan Vîlceanu, despre rolul Guvernului în implementarea PNRR

Ministrul a mai declarat că Guvernul „tratează cu maximă seriozitate” rolul pe care îl are în implementarea PNRR.

„Cred că am depăşit acele momente în care discutam despre şi dovedim astăzi – cred eu că am dovedit şi până acum – că suntem concentraţi pe implementarea acestui program, care înseamnă reforme aşteptate de români de 30 de ani”, a mai spus ministrul liberal.

Urmăriți B1TV.ro și pe