Daniel Fenechiu: Nici George Simion și nici AUR nu au venit cu o inițiativă legislativă serioasă și sunt practic doar în varianta de protest. Probabil că în timp se va dezumfla acest fenomen (VIDEO)

Daniel Fenechiu: Nici George Simion și nici AUR nu au venit cu o inițiativă legislativă serioasă și sunt practic doar în varianta de protest. Probabil că în timp se va dezumfla acest fenomen (VIDEO)
Foto: Facebook @ Daniel Fenechiu

Senatorul PNL Daniel Fenechiu i-a acuzat pe parlamentarii AUR, marți, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, că nu au formulat nicio inițiativă legislativă serioasă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Daniel Fenechiu (PNL), pe B1 TV, despre George Simion și AUR: „Probabil că în timp se va dezumfla acest fenomen”

Întrebat dacă dosarul penal deschis de Parchetul General după incidentul din Parlament este o chestiune „serioasă”, Daniel Fenechiu a răspuns: „Eu cred că e o chestie serioasă pentru că, în opinia mea, așa cum ați văzut și dumneavoastră, Virgil Popescu, în calitatea lui de ministru, fiind chemat la o moțiune simplă, a fost pur și simplu agresat de George Simion, deci din punctul acesta de vedere eu cred că sunt îndeplinite, practic, condițiile răspunderii pentru George Simion. Urmează ca procurorii la rândul lor să își facă analiza și să ia măsurile care sunt prevăzute de legea penală”.

Referitor la popularitatea de care se bucură AUR, liberalul a spus: „Eu cred că sociologii ar putea foarte bine explica această situație cam în următorii parametri. Trăim în momentul de față o situație în care lucrurile nu merg foarte bine, o situație în care mulți din români sunt decepționați de evoluția vieții politice, de actul de guvernare, de dificultățile vieții și în special de ineficiența guvernărilor din `90 încoace. Evident că în momentul în care prestigiul și încrederea în Parlament este de 15%, în contextul în care liderii politici nu prea depășesc o încredere de 25%, în contextul în care perspectivele nu par a fi foarte bune, persoane care reacționează gen Simion și cei de la AUR par a fi niște persoane care îi pun în dificultate pe cei care nu fac ceea ce așteaptă românii și atunci ei, din dorința de a vedea că cineva taxează clasa politică, tolerează foarte ușor anumite gesturi de bullying politic. Oamenii nu se gândesc că Simion, în contextul în care îi sare la gât lui Virgil Popescu sau în contextul în care face niște live-uri, nu le rezolvă viața, nu le face viața mai bună”.

„Oamenii nu realizează că nici Simion, nici AUR nu au venit cu o inițiativă legislativă serioasă, care să aducă puțin bine în viața lor, și nu fac altceva decât s-au urcat pe un val de antivaccinism, de anti-mască, de contestare a restricțiilor (…) și sunt practic doar în varianta de protest, și foarte muți au aplaudat conduita lui Simion. Inițial erau chiar mai mulți, între timp unii din români și-au dat seama că este o formă fără fond și că în esență nu au soluții și nu fac altceva decât să încerce să amăgească speranțele românilor. Probabil că în timp se va dezumfla acest fenomen”, a adăugat Daniel Fenechiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe