Daniel Fenechiu (PNL): Dacă USR refuză refacerea coaliției, cred că e obligatorie o discuție cu PSD

Daniel Fenechiu (PNL): Dacă USR refuză refacerea coaliției, cred că e obligatorie o discuție cu PSD
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali, a declarat, miercuri, că opinia majoritară în PNL este că ar trebui refăcută coaliția cu USR. Pe de altă parte, dacă nu se va putea ajunge aici, nu este exclusă o colaborare cu PSD. „Paleta de discuții poate porni de la un Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat”, a spus Fenechiu, pentru RFI.

Daniel Fenechiu susține că nu este exclusă o colaborare PNL – PSD

După ce Guvernul Cioloș nu a trecut de votul Parlamentului, „prima opțiune este refacerea coaliției. În ipoteza în care acest lucru nu se poate, discuția cu PSD-ul va fi și în raport de disponibilitatea PSD-ului. E o discuție politică, în care urmează să vedem dacă se poate construi ceva cu PSD-ul, în ipoteza în care USR-ul refuză refacerea coaliției”, a declarat Daniel Fenechiu, pentru RFI.

Întrebat dacă se poate ajunge chiar și la o alianță cu PSD, liberalul a răspuns: „Din punctul meu de vedere, în momentul de față, prioritatea este discuția cu USR-ul. În ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliției, cred că este obligatorie o discuție cu PSD, iar paleta de discuții poate porni de la un Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat. E o soluție subsidiară. Prioritatea și curentul de opinie majoritar în PNL este pentru refacerea coaliției”.

De altfel, președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că partidul va purta negocieri pentru noul Guvern cu toate formațiunile, în afară de AUR, deci nu a exclus nici el o colaborare cu PSD.

Președintele Klaus Iohannis a chemat din nou partidele la consultări. Ele vor avea loc joi.

Urmăriți B1TV.ro și pe