Dosar de Politician: Afacerile dubioase ale Grațielei Gavrilescu, candidată la Primăria Ploiești din partea ALDE (VIDEO)

Dosar de Politician: Afacerile dubioase ale Grațielei Gavrilescu, candidată la Primăria Ploiești din partea ALDE (VIDEO)

În emisiunea Dosar de Politician din seara de 4 aprilie, Silviu Mănăstire a vorbit despre afacerile baronilor din Prahova, și în special,despre cele ale Grațielei Gavrilescu, actuală candidată pentru Primăria Ploiești, din Partea ALDE.

"Un banc vechi spune așa: cum se traduc inițialele PH pentru mașinile înmatriculate în județul Prahova: PH înseamnă "patria hoților". Realitatea politică de la Prahova nu este tocmai amuzantă pentru că, întâmplător sau nu, în acest moment toți politicienii importanți ai județului sunt anchetați pentru fapte grele de corupție. În centrul afacerilor și combinațiilor de la Ploiești și din Prahova a stat în ultimii 16 un veritabil "matusalem" al corupției pe numele său Mircea Cosma, președintele consiliului județean și liderul local al PSD. Numele lui Mircea Cosma apare nominalizat în afaceri dubioase încă de la începutul anilor 2000, cot la cot cu celebrul Pavalache, consilierul lui Mihăilescu- zis Miky Șpagă.

Baronul Cosma are însă zilele acestea o mare problemă: urmașul său Vlad Cosma, deputat PSD, este un junior care de abia a învățat să se șteargă la nas în politică. Septagenarul Cosma și-a dat seamă că Vlăduț nu poate fi nici jupân la județ și nici șef la Ploiești. Baronul Cosma are nevoie că de aer să câștige Primăria Ploieștiului însă candidatul oficial al PSD este un anume Cristian Ganea. Acest Ganea, la cele peste 120 de kilograme, se mișcă politic destul de dificil. Așadar, baronul Cosma și-a pus încrederea și sprijinul în Leocadia Grațiela Gavrilescu, ce candidează pentru primăria Ploiești din partea ALDE.

Grațiela Gavrilescu este nimeni alta decât fostul ministru al Mediului din guvernul Ponta. Grațiela Gavrilescu a trecut prin Guvern ca gâsca prin apă dar suficient încât să se înnobileze cu titlul de ministru; iar acum să vrea să devină primăriță de Ploiești. Haideți să vedem cu ce afaceri, politice sau nu, s-a ocupat Gavrilescu Gavrilescu de când este în parlament. Și, mai ales, de ce baronul Mircea Cosma o va ajuta în alegerile pentru Primăria Ploiești.

Dosar de Politician: Afacerile dubioase ale Grațielei Gavrilescu, candidată la Primăria Ploiești din partea ALDE

Grațiela Gavrilescu este un veritabil politician al Ploieștiului pentru că vom vedea cum familia deputatei și apropiații acesteia s-au îmbogățit din afaceri cu statul. Câteva informații pe care le veți vedea în exclusivitate sunt și de competență procurorilor DNA. Astfel, Grațiela Leocadia Gavrilescu este deputat de Prahova din anul 2006. Inițial, Gavrilescu s-a ocupat de afaceri private. Începând cu anul 2002 deputată apărea că asociată sută la sută a firmei Geltom SRL; însă din anul 2006 de când Gavrilescu ajunge deputat SRL-ul este preluat de soții Ilie și Isabela Ciornea, cei doi sunt soră respectiv cumnatul doamnei Gavrilescu.

Cum ar veni, deputata și-a cedat firma familiei. Ce s-a întâmplat mai departe? Ca prin minune fosta firmuliță a deputatei Gavrilescu, de care se ocupă soră și cumnatul, a început să se îngrașe din banii statului și să încheie contracte de lucrări cu instituții publice din județul Prahova. Coform documentelor oficiale SRL-ul Geltom a luat bani de la Inspectoratul Școlar Prahova, de la școala generală Mihai Eminescu din Ploiești, de la grupul școlar Sfântul Apostol Andrei, de la Universitatea de petrol și gaze, dar și de la diverse primării de comună din județ. Primarii care au pompat bani în firma familiei deputatei erau, în mod evident, subordonații politici ai aceleași Grațiela Gavrilescu. În total firma Geltom a semnat peste 200 de contracte, mai mici sau mai mari, cu instutii publice și primarii din județul Prahova în timpul mandatelor de deputat ale doamnei Gavrilescu, adică între anii 2007 și 2016.

În acest interval compania a încasat peste 1 milion de dolari numai din contracte cu statul.Așadar avem de-a face cu o doamnă deputat, care vrea să ajungă primăriță la Ploiești și care nu este străină de gustul banilor proveniți de la stat. Coincidențele continuă în mod fericit pentru Gavrilescu: cele mai interesante contracte semnate de firma Geltom au fost cu spitalul județean Prahova, aflat în subordinea baronului Cosma.

Între anii 2012 și 2013 compania Geltom a încasat circa 100 de mii de euro de la spitalul județean pentru diverse lucrări de reparații și modernizări. Din rechizitoriile procurorilor DNA de la Ploiești rezultă că baronul Mircea Cosma știa foarte bine cine și de ce încasează bani de la instituțiile aflate în subordinea sa.

Interesant este că firma familiei deputatei Gavrilescu, Geltom SRL, se află acum în insolvență deși a încasat bani frumoși în ultimii ani. S-a speriat oare Grațiela Gavrilescu de anchetele procurorilor DNA. Eu cred că da, mâine o să vedem de ce!

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis