”Dosar de politician”. Șeful ANPC Brașov acuză presiuni politice: Partenera de viață a primarului Allen Coliban l-ar vrea schimbat din funcție / Reacția edilului Brașovului (VIDEO)

”Dosar de politician”. Șeful ANPC Brașov acuză presiuni politice: Partenera de viață a primarului Allen Coliban l-ar vrea schimbat din funcție / Reacția edilului Brașovului (VIDEO)
Foto: Pixabay

Șeful Protecției Consumatorilor din Brașov, Sorin Susanu, a dezvăluit că este supus unor atacuri constante din partea membrilor unui partid politic, în urma efectuării unor controale. Acesta susține că a fost avertizat în repetate rânduri că, dacă va aplica măsuri împotriva lor, va avea de suferit și va exista o campanie de denigrare orchestrată împotriva sa. Susanu a postat pe o reţea socială un mesaj referitor la controalele efectuate de Protecţia Consumatorilor Brașov, în urma cărora au fost găsite mai multe nereguli. În aceeaşi postare, el a făcut public şi faptul că este ameninţat de câţiva membri ai unui partid politic şi de persoane din anturajul acestora. Subiectul a fost prezentat duminică seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, de pe B1 TV.

Șeful ANPC Brașov susține că este ținta unor atacuri din parteaeste membrilor unui partid politic

”Partenera de viață a primarului USR, Allen Coliban, împreună cu o prietenă care are mai multe restaurante în Brașov, controlată de ANPC această prietenă a concubinei primarului, și alături de o consilieră de imagine și-au pus în cap să-l schimbe pe șeful ANPC de la Brașov și să numească un membru USR”, a declarat moderatorul Silviu Mănăstire în debutul emisiunii.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii, Sorin Susanu a declaratcă s-a ajuns la această situație după ce a aplicat o sancțiune unui restaurant unde a descoperit nereguli.

„Viziunea actuală, din câte înțeleg eu, e că oricine deranjează, într-un fel sau altul, grupul de interese al acestui partid, trebuie să fie eliminat. Este o chestiune total anormală și nouă pentru că ocup această funcție prin concurs de aproximativ opt ani și chiar dacă au trecut numeroase guverne și secretari de stat de la diverse partide niciodată nu s-a întâmplat ca acum”, a spus Susanu.

Întrebat cum a intrat în conflict cu echipa primarului din Brașov, Susanu a răspuns: „Dacă un spațiu agreat de ei, un restaurant unde se întâmplau nereguli pe care l-am sancționat… nu a vrut să se prezinte la noi la instituție, nu a vrut să ridice corespondența, să distrugă produsele expirate, în momentul în care am aplicat o măsură mai dură și am amendat, lucrurile au degenerat până la nivelul de a fi constituită o ședință la Prefectură, în care această breaslă, alcătuită tot din reprezentanți ai simpatizanților acestui partid, m-aîntrebat de ce am aplicat legea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Primarul Allen Coliban: De când se fac controalele ANPC cu presa?

La rândul său, într-o intervenție telefonică în direct, primarul Brașovului, Allen Coliban, i-a reproșat șefului ANPC Brașov că a transformat în ”evenimente de presă controalele pe care le face în oraș”.

”ANPC are nevoie de credibilitate și are niște limite clar impuse de lege în care își desfășoară activitatea. Faptul că un personaj precum domnul Susanu găsește să facă evenimente de presă din controalele pe care le face în oraș, e problema dumnealui. Din punctul meu de vedere, victimizarea aceasta nu face decât să arate penibilitatea persoanei despre care vorbim. Este vorba despre o întrebare cât se poate de pertinentă care nu și-a primit răspunsul: cum de în prima zi de deschidere a restaurantelor, domnul Susanu s-a dus să închidă cu presa după el, de când se fac controalele cu presa?”, a spus edilul Brașovului.

Întrebat de ce a decis să cheme reprezentanții presei la controalele pe care le face în Brașov, Sorin Susanu a răspuns: ”Această modalitate este folosită de mine de opt ani, pentru transparență și pentru a se putea da un exemplu celorlalți, care ar trebui să se îndrepte. În cazul de față, există două mențiuni: controlul s-a efectuat în luna decembrie și pentru că doamna nu a răspuns și nu a venit la sediul instituției noastre, așa cum era obligată, s-a ajuns la afișarea pe ușa respectivului restaurant a documentelor încheiate. Mai mult, în cazul de față, nu eu am anunțat presa, citot din zona respectivă probabil că a ajuns informația la presă”.

”Orice cetățean are drept la exprimare, indiferent de unde lucrează și nu cred că s-a pronunțat nimeni cu vreo presiune politică, astea sunt toate speculațiile domnului Susanu”, a mai spus primarul Allen Coliban.