Drulă (USR): ASF nu și-a făcut treaba, de asta avem acum RCA scump. E o instituție înțesată de oamenii PSD și PNL. ASF a lăsat să se întâmple falimentul City Insurance, care a distrus piața de asigurări (VIDEO)

Drulă (USR): ASF nu și-a făcut treaba, de asta avem acum RCA scump. E o instituție înțesată de oamenii PSD și PNL. ASF a lăsat să se întâmple falimentul City Insurance, care a distrus piața de asigurări (VIDEO)
Captură Video: Cătălin Drulă / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că piața asigurărilor a fost distrusă deoarece Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu și-a îndeplinit rolul de polițist al acestei piețe. S-a întâmplat asta, acuză Drulă, deoarece instituția e înțesată cu oameni de la PNL și PSD, care au alte interese decât cel public, în loc să fie populată cu profesioniști.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Drulă: Piața asigurărilor, distrusă pentru că ASF nu și-a făcut treaba

„Dl Marcu (Nicu Marcu, șeful ASF – n.r.) nu vine (în Parlament – n.r), deși ar trebui să se prezinte în fața Parlametului și e ținut pitit de PNL și PSD. Un om care câștigă 12.000 de lei pe lună. ASF e o instituție înțesată de PNL și PSD, de oamenii lor, o instituție care nu și-a făcut rolul de polițist al pieței de asigurări, a lăsat să se întâmple falimentul City Insurance, care a distrus și destabilizat piața de asigurări din România și pentru care plătește tot statul. Până acum s-au plătit, din informațiile mele, vreo 650 de milioane de lei și abia s-a ajuns la jumătate cu despăgubirile.

Cumnatul fostului premier Adrian Năstase, Odobescu, era patronul a cestui City Insurance, cu bani trași de acolo. Azi a ieșit o sentință de anulare a unor dividente sau dobânzi date ilegal. Milioane și milioane devalizate din aceste companii și acum mai e o companie care șchioapătă, am văzut chiar oficialii statului că au anunțat asta (Marcel Ciolacu, liderul PSD – n.r.).

ASF nu și-a făcut treaba, de asta avem acum RCA scump. Pentru o mașină cu motor de 1,5 l, de exemplu, tariful de reverință de la 900 la 1200 de lei în ultimul an. Care poate să fie surpriza dacă pui acolo niște oameni care servesc alte interese decât cel public și care sunt mână în mână cu cei care devalizează?”, a declarat liderul USR.

Ce spune Drulă despre posibila plafonare a polițelor RCA

Președintele USR nu vede cu ochi buni din posibilitatea plafonării prețurilor la polițele RCA, despre care se tot discută în spațiul public.

„Plafonarea, dacă e la nivelul care nu acoperă acele daune, va rezulta falimentul acelor companii. Deci după două falimente, mai băgăm și pe alții în faliment care poate aveau finanțele mai sănătoase. Ăsta e singurul rezultat. Nu funcționează asa!

ASF trebuie să fie o instituție de profesioniști, nu de băieți de la partid pe mână cu cei care devalizează aceste piețe”, a insistat Cătălin Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)