ASF ia în calcul o posibilă plafonare a polițelor RCA, după scandalul din ultimele zile în ceea ce privește creșterile de până la 40%

ASF ia în calcul o posibilă plafonare a polițelor RCA, după scandalul din ultimele zile în ceea ce privește creșterile de până la 40%
Sursa foto: Freepik

Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul ca prețurile RCA să fie plafonate, după scandalul din ultimele zile în ceea ce privește creșterea de până la 40%.

Prețurile RCA ar putea fi plafonate

Dan Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară a declarat că „În vederea protecției consumatorului, ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA”.

„Noi am observat emoția firească din piață cu privire la majorarea tarifelor de referință pentru RCA. Vă sesizez că avem acolo la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creștere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, atenție, confirm, în vederea protecției consumatorilor, că ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA pentru o perioadă determinată de timp. Vom vedea exact care va fi soluția concretă. Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizie”, a mai declarat Daniel Apostol.

În ceea ce privește polițele RCA, Președintele Autoritățiie Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat că piața este liberă. Însă, în cazul în care se va stabili că au existat „înțelegeri în spatele ușilor închise”, autoritățile vor face investigațiile generale, potrivit digi24.ro.

Guvernul are disponibilitatea de a-și oferi sprijinul, în limita atribuțiilor pe care le are, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Cărburaru.

De asemenea, Cărburaru a amintit că ASF nu se află în subordinea Guvernului și a menționat că autoritatea de reglementare are „toate pârghiile legale pe care statul le-a oferit” pentru a gestiona astfel de situații.

Urmăriți B1TV.ro și pe