"După atâta amar de democraţie – şi ascultaţi, şi cu banii luaţi!". Eurodeputatul Traian Ungureanu: Securiştii erau nişte mârlani autentici. Voi sunteţi nişte măscărici perverşi

"După atâta amar de democraţie - şi ascultaţi, şi cu banii luaţi!". Eurodeputatul Traian Ungureanu: Securiştii erau nişte mârlani autentici. Voi sunteţi nişte măscărici perverşi

CCR a decis să reducă dimensiunea activității SRI în privința interceptărilor. Ministrul Justiției a anunțat că Ministerul Public va putea deţine şi folosi mijloace pentru obţinerea, verificarea, prelucrarea, stocarea şi descoperirea informaţiilor privitoare la infracţiunile cercetate, la fel ca DNA şi DIICOT, scop în care se vor detaşa 40 de poliţişti de la MAI pentru fiecare instituţie.

Au trecut 26 de ani de la Revoluția din 1989 și politicienii români votează legi privind ascultarea telefoanelor.

Nu avem autostrăzi, dar avem cu ce-i asculta pe fraierii de pe drumurile naţionale. (…) Celor ce repetă refrenul „Securitatea a murit!”, li se cuvine o singură replică: despre morţi ştim că sînt bine!”, spune eurodeputatul Traian Ungureanu.

“DNA, DIICOT şi alte partide neînregistrate stabilesc mersul democraţiei locale”, adaugă europarlamentarul într-un articol pentru Adevărul.

România este, probabil, singura țară din UE în care interceptările şi ascultările “sunt cel mai susţinut, cel mai frecvent şi cel mai eficient efort naţional”.

Industria, administrația, agricultura și alte sectoare care privesc românul de rând par uitate în această țară. În schimb, “supraveghera, denunţul, arestul bine programat şi filajul rămîn ocupaţia genetică a statului”, spune oficialul român.

“Îmi declar amical dispreţul total pentru DNA, DIICOT şi alte instituţii de care ar trebui să ne doară în cot. (…) Securiştii erau nişte mîrlani autentici. Voi sînteţi nişte măscărici perverşi”, afirmă Ungureanu.

“Dacă ştiam că aşa vor sta lucrurile, poate nu ne mai deranjam în decembrie 89. După atîta amar de democraţie: şi ascultaţi, şi cu banii luaţi!”, conchide europarlamentarul Traian Ungureanu.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”