Elena Băsescu, în PE: Guvernanții s-au substituit justiției blocând ridicarea imunității deputatului Vlad Cosma

Elena Băsescu, în PE: Guvernanții s-au substituit justiției blocând ridicarea imunității deputatului Vlad Cosma

Guvernanții din România au călcat ”din nou sub șenile” statul de drept blocând ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Cosma, a declarat, luni seară, europarlamentarul Elena Băsescu în plenul PE.

În cadrul procedurii discursurilor de un minut, eurodeputata PDL a amintit că ”nou formata majoritate socialistă din Parlamentul României continuă practicile condamnate de Comisia Europeană în rapoartele MCV”, citează Agerpres.

”Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a blocat ridicarea imunităţii deputatului Vlad Cosma, acuzat de DNA de trafic de influenţă. Practic, guvernanţii s-au substituit justiţiei, călcând din nou sub şenile statul de drept. Grav este că acest vot a fost dat ostentativ la ordinul premierului socialist Victor Ponta. El a dorit să transmită astfel un semnal parlamentarilor corupţi, că dacă îl vor susţine ei îl vor proteja în Parlament de justiţie. În ciuda angajamentelor repetate luate de premierul Ponta în faţa Uniunii Europene, el s-a solidarizat din nou cu hoţii”, a mai spus Elena Băsescu.

Camera Deputaţilor a respins, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma, 222 de deputați votând împotriva cererii Ministerului Justiției referitoare la cererea de încuviințare a arestării preventive, în timp ce doar 105 au votat favorabil.