Eugen Tomac: Voi sancționa în plenul Parlamentului European discursul inadmisibil al lui Timmermans. Dacă nu schimbă tonul, va da naștere unui curent mult mai agresiv al forțelor extreme (VIDEO)

Eugen Tomac: Voi sancționa în plenul Parlamentului European discursul inadmisibil al lui Timmermans. Dacă nu schimbă tonul, va da naștere unui curent mult mai agresiv al forțelor extreme (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Tomac a catalogat drept „inadmisibil” discursul lui Frans Timmermans, după ce vicepreședintele executiv al Comisiei Europene a declarat că speră ca România să prezinte cât mai curând un plan pentru renunțarea totală la cărbune. Eurodeputatul PMP, care a criticat mesajul respectiv și în social media, a intervenit miercuri pe B1 TV, unde și-a nuanțat poziția și a explicat că modul în care pune problema politicianul socialist este „inacceptabil”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac, pe B1 TV, după ce Frans Timmermans a cerut României să renunțe total la cărbune

„În primul rând, cred că este extrem de important să punem accent pe nuanțe. Domnul Timmermans în Comisie este responsabil de implementarea Green Deal și eu cred că, prin politicile pe care le-au gândit până acum, s-a demonstrat că există voință politică pentru a atinge obiectivul în ceea ce privește crearea unui climat neutru din punct de vedere al emisiilor pe continentul nostru până în 2050, dar modul cum pune problema, prin vicepreședintele Comisiei Europene, la această oră, în plină criză de sănătate publică, mi se pare inacceptabil. Pentru că în toată Uniunea Europeană, prima grijă a cetățenilor sunt locurile de muncă. Or, să vii cu acest discurs astăzi, să spui că trebuie să închideți, că trebuie să concediați, că trebuie să luați aceste măsuri, în condițiile în care se referea strict la România, mi se pare inadmisibil”, a declarat Eugen Tomac.

Comisia Europeană, spune eurodeputatul PMP, „are suficiente resurse și instrumente prin care trebuie să implementeze politici în aceste zone vulnerabile, unde în mod real, în timp, se pot produce schimbări tocmai pentru că trebuie să avem un continent sănătos, dar lucrurile nu trebuie făcute cu asemenea brutalitate”.

„Asta ar însemna ca domnul Timmermans să meargă pe aceeași linie pe care a mers Cameron atunci când a scos Marea Britanie din Uniunea Europeană. Nici el nu și-a dorit prin referendumul pe care l-a promovat să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană, să șubrezească proiectul european, dar dacă nu schimbă tonul domnul Timmermans, va da naștere unui nou curent mult mai agresiv al forțelor extreme din Europa, care vor spune, uitați-vă, birocrații de la Bruxelles, în loc să vină cu soluții, vin să taie și să închidă, ceea ce se și întâmplă deja. Tocmai de aceea cred că responsabilitatea tonului și abordării pe care o are o persoană cu funcție de decizie de prim rang în Uniunea Europeană trebuie să și-l schimbe”, a mai spus Eugen Tomac.

El a precizat că va sancționa inclusiv în plenul Parlamentului European discursul lui Frans Timmermans.

„Asta mi se pare inadmisibil și voi sancționa și în plenul Parlamentului European acest discurs iresponsabil. Noi avem nevoie de alternative credibile să îi convingem pe oameni că există și resurse, și voință politică, și instrumente prin care să schimbăm viața acestor comunități, nu să le închidem minele, să îi concediem pe oameni, să îi trimitem la muncă în diferite state ale Europei. Refuz să intru în această logică pe care o promovează Timmermans cu multă iresponsabilitate la ora actuală”, a adăugat Eugen Tomac.

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”