Florin Cîțu acuză PSD că pregătea încă din 2019 impozitarea veniturilor Bisericii, supraimpozitarea pensiilor și majorarea prețului la polița RCA (VIDEO)

Florin Cîțu acuză PSD că pregătea încă din 2019 impozitarea veniturilor Bisericii, supraimpozitarea pensiilor și majorarea prețului la polița RCA (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Florin Cîțu susține că dintr-un document reiese că în 2019, în timpul guvernării PSD, în Ministerul Finanțelor Publice au fost pregătite „o serie de măsuri care vin împotriva românilor”. Demnitarul liberal a prezentat trei dintre acestea: impozitarea veniturilor Bisericii, supraimpozitarea pensiilor și majorarea prețului la polițaRCA. „Sunt trei dintre măsurile pe care le pregătesc socialiștii pentru anul viitor despre care nu vă spun”, a mai spus actualul ministru de Finanțe.

PSD, acuzat de Florin Cîțu că pregătea încă din 2019 impozitarea veniturilor Bisericii, supraimpozitarea pensiilor și majorarea prețului la polițaRCA

„Dragi români, socialiștii lui Dragnea au inundat spațiul public cu informații false în această perioadă. Meritați să știți adevărul. V-au prezentat un program de guvernare exact ca în 2016 fără surse de finanțare. Au schimbat prezentatorul – nu mai este Dragnea, este Grindeanu. Grindeanu, cel care a semnat Ordonanța 13 noaptea ca hoții, dar ca și atunci lipsește sura de finanțare. În Ministerul Finanțelor Publice, din 2019, au pregătit o serie de măsuri care vin împotriva românilor. Astăzi am să vă prezint trei dintre aceste măsuri, care sunt în acest document. Se cheamă Tabel de măsuri venituri și cheltuieli din 19 iulie 2019. Prima măsură – impozitarea veniturilor Bisericii. A doua măsură – supraimpozitarea pensiilor. Este vorba de contribuții mai mari pentru toate pensiile. A treia măsură – polița de RCA să-i crească prețul începând de anul viitor. Sunt trei dintre măsurile pe care le pregătesc socialiștii pentru anul viitor despre care nu vă spun. Meritați să știți adevărul și voi continua să prezint toate aceste documente în perioada următoare”, a afirmat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, într-un videoclip postat miercuri pe Facebook.

Amintim că Eugen Teodorovici anunța în iulie 2017 că va face o propunere de impozitare a Bisericii Ortodoxe Române.

Este vorba despre o discuție „cuBORpentru a găsi o cale comună, de comun acord, cu cei din Biserică, pentru o astfel de abordare”,declaraTeodorovici, la Digi 24. „Fie să retrocedăm ce au de retrocedat, și atunci găsim o cale de impozitare”, spunea el, subliniind că dacă se calculează cu cât a finanțat statul român Biserica în ultimii 27 de ani „o să vedem că sunt sume foarte importante”.

„Mai sunt și alte subiecte de unde statul poate să aducă bani și pe care cu siguranță Biserica nu le îndrăgește. Nu vreau să dau exemple dar cred că cu toții ne putem gândi la multe astfel de zone”, adăuga Eugen Teodorovici, care mai susținea că „Biserica trebuie să înțeleagă și să aleagă, trăim în secolul XXI, este nevoie de bani, de foarte mulți bani”.

În replică,Patriarhia Română precizacă Biserica Ortodoxă Română plăteşteimpozite pe terenurile şi clădirile aflate în folosinţă, pe salarii şi pe toate activităţile economice desfăşurate în cadrul entităţilor economice care funcţionează în interiorul său.

„Din punct de vedere fiscal, cultele religioase din România sunt tratate ca organizaţii de drept privat şi utilitate publică, fiind asimilate ca regim fiscal cu ong-urile, fundaţiile, asociaţiile sau alte organizaţii nonprofit. Biserica Ortodoxă Română plăteşteimpozite pe terenurile şi clădirile aflate în folosinţă, pe salarii şi pe toate activităţile economice desfăşurate în cadrul entităţilor economice care funcţionează în interiorul său”, a transmis Patriarhia, citată deNews.ro.

Ultima oră
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”