Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie

Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat, marți, că se așteaptă la mai mult fair-play din partea colegilor de coaliție. Liberalul a spus că și lui i-ar fi ușor să anunțe măsuri irealizabile, iar apoi să spună că nu pot fi implementate pentru că se opun partenerii de guvernare.

Florin Cîţu, nemulțumit de comunicarea din coaliția PNL – PSD – UDMR

„E uşor să vin şi eu să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 80 %. Mă duc în coaliţie, nu se poate, evident, apoi spun ”nu vrea partenerul de coaliţie”. Aş vrea mai mult fair-play, să vorbim în coaliţie, nu înainte de ședințe, să aruncăm tot felul de mesaje pe surse sau prin comunicatori”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24.

Liderul PNL a insistat că se așteaptă la fair-play cu atât mai mult cu cât nu suntem în campanie electorală.

„Eu le-am spus colegilor mei să comunice elegant, nu vreau o comunicare care să pună în pericol stabilitatea coaliţiei. E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie. De aceea nu vedeţi liberali din Guvern să iasă la atac sau să atace preşedintele PSD”, a mai declarat Cîțu.

Florin Cîţu, reacție după acuzația de plagiat adusă premierului Nicolae Ciucă

Președintele PNL s-a referit și la acuzația de plagiat adusă premierului Nicolae Ciucă.

Întrebat pe acest subiect, Cîțu a răspuns: „Vă daţi seama, e domnul premier… Va trebui să clarifice şi cu siguranţă va face acest lucru în faţa românilor”.

Florin Cîțu a punctat apoi că acuzația adusă prim-ministrului nu e o vulnerabilitate pentru PNL „în acest moment”, dar „Ciucă va veni şi va explica, e de datoria sa să explice (…) ca să nu devină o vulnerabilitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe