Florin Cîțu, către miniștri: Nu accept solicitări pentru alocarea suplimentară a 40 de miliarde, când au rămas 20 de miliarde necheltuite

Florin Cîțu, către miniștri: Nu accept solicitări pentru alocarea suplimentară a 40 de miliarde, când au rămas 20 de miliarde necheltuite
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Premierul Florin Cîțu le-a solicitat miniștrilor să nu mai ceară bani în plus la rectificarea bugetară, în contextul în care nu au cheltuit nici măcar sumele ce le-au fost alocate până acum.

Apelul la membrii Cabinetului vine în contextul în care Florin Cîțu a finalizat o primă formă a rectificării bugetare, ce urmează să ajungă pe masa liderilor coaliției. Potrivit proiectului, cele mai mari sume vor ajunge la ministerele Sănătății, Finanțelor și Dezvoltării. În schimb, vor pierde bani Ministerul Muncii, Curtea de Conturi și Senatul.

„Rectificarea bugetară are la bază execuția bugetară. În funcție de execuția bugetară, vedem dacă este nevoie să modificăm ceva la alocarea resurelor în buget, pentru a menține deficitul bugetar la ținta de 7.16%. Acesta este singurul rol al rectificării bugetare”, precizase, luni, șeful Guvernului.

Florin Cîțu, apel către miniștri în contextul rectificării bugetare

„Cer responsabilitate și performanță de la toți miniștrii.

Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți.

Românii trebuie să știe că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

De altfel, premierul a susținut de mai multe ori că miniștrii care nu au cheltuit pe proiecte banii alocați, deși i-au cerut, vor trebui să dea explicații. Întrebat dacă miniștrii în cauză vor fi remaniați, Cîțu a punctat că „au o bilă neagră, dar asta nu înseamnă neapărat altă decizie”.