Florin Cîțu: Ce companie ar mai aduce benzină în România să vândă la un preț mic, dacă poate să vândă mult mai scump în alte țări? O să stea PSD la coadă pentru românii care nu vor mai găsi benzină, că o sa fie penurie?

Florin Cîțu: Ce companie ar mai aduce benzină în România să vândă la un preț mic, dacă poate să vândă mult mai scump în alte țări? O să stea PSD la coadă pentru românii care nu vor mai găsi benzină, că o sa fie penurie?
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liberalul Florin Cîțu, președintele Senatului, susține că România are cam cel mai mic preț la combustibil din UE, chiar mai ieftin decât în Ungaria, unde prețul e plafonat. În aceste condiții, PSD ar vrea plafonarea prețului la combustibil în jur de 6 lei pe litru, conform celor auzite de Cîțu. Prin urmare, liberalul are o întrebare pentru social-democrați: „Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?”.

PSD vrea plafonarea prețului la combustibil. Curiozitatea lui Cîțu

„Întrebare pentru PSD.

PSD dorește plafonarea prețului la combustibil în jur de 6 lei pe litru. Așa am auzit. Eu nu particip la discuțiile din coaliție din data de 3 aprilie 2022.

În acest moment România are cam cel mai mic preț la combustibil din UE. Doar în Bulgaria este mai ieftin. Până și în Ungaria, unde prețul este plafonat, de multe ori combustibilul este mai scump.

Întrebarea:

Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?

Această întrebare este valabilă și pentru „geniala” soluție a PSD care reduce din pix marja de profit a unei companii. Capitalul circulă liber în UE și va merge acolo unde are cel mai mare randament”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

El a mai susținut că aceste așa-zise soluții ale social-democraților practix garantează subdezvoltarea României.

În finalul postării, Florin Cîțu a mai avut o curiozitate: „O să stea PSD la coadă pentru milioanele de români care nu vor mai găsi benzină și motorină pentru ca o sa fie penurie?”.

Marcel Ciolacu: Trebuie venit cu o plafonare clară a prețului la carburanți

Amintim că, luni, Marcel Ciolacu, președintele PSD, declarase că vrea ca prețurile la carburanți să fie plafonate, iar companiile să aibă o marjă de profit.

„Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar, printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Corect? Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau n-ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere. (…) Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit”, a spus Ciolacu.

Acesta a mai afirmat că vrea modificarea Codului Fiscal, așa încât companiile care au avut „venituri excepționale” de pe urma pandemiei și a prețurilor la energie și carburanți să depună „un efort”.

Urmăriți B1TV.ro și pe