Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)

Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu susține că la ora actuală PNL nu negociază cu nimeni și va merge cu propuneri de miniștri în Parlament chiar și în situația în care USR PLUS nu revine la guvernare. „Voi face tot ceea ce este posibil și vom face tot ce este posibil, Partidul Național Liberal va rămâne la guvernare până în 2024”, a subliniat noul președinte al formațiunii.

Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului, spune Florin Cîțu

Întrebat cu cine negociază ca președinte PNL pentru ca Guvernul să nu fie demis prin moțiune de cenzură, Florin Cîțu a răspuns: „În acest moment, nu negociem cu nimeni. Sunt două moțiuni, o competiție a unor partide iresponsabile care vor să arunce țara în aer înaintea acestei ierni, care este una foarte dificilă. Ne uităm la ei, vedem cum se zbat în Parlamentul României, noi ne ocupăm de guvernare”.

„Noi ne pregătim să mergem în continuare în Parlament dacă cei de la USR nu decid să vină înapoi și să negocieze, mergem în Parlamentul României cu propuneri de miniștri și mergem mai departe. (…) Săptămâna viitoare îi vom aduce și îi veți vedea când îi vom aduce în Parlamentul României”, a adăugat liderul liberalilor.

Florin Cîțu s-a arătat de părere că Anca Dragu ar trebui să demisioneze de la președinția Camerei Deputaților, având în vedere că judecătorii CCR au dat dreptate Guvernului în sesizarea privind moțiunea de cenzură.

„Eu cred că după ce vom vedea motivarea Curții Constituționale, dacă există onoare și mai există onoare în România, vom avea și celălalt președinte, al Senatului, își va da demisia”, a spus Florin Cîțu.