Florin Cîțu, despre aplicarea noilor compensări și pentru luna ianuarie: „Vom vota orice amendament care este în spiritul și litera Constituției” (VIDEO)

Florin Cîțu, despre aplicarea noilor compensări și pentru luna ianuarie: Vom vota orice amendament care este în spiritul și litera Constituției (VIDEO)
Foto: Pixabay

Întrebat despre plafonarea facturilor la energie și pentru luna ianuarie, Florin Cîțu a declarat joi că va susține această măsură dacă se dovedește a fi legală, în litera și spiritul Constituției:

„Ne învârtim în jurul cozii. Avem o lege a plafonării sau legea compensării care mergea pentru noiembrie și decembrie. Ce facem pentru ianuarie încolo…Dacă este legal, voi susține aplicarea acestei legi și pentru ianuarie. Vom vota orice amendament care este în spiritul și litera Constituției”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre reglementarea pieței energiei

Acesta a precizat în legătură cu reglementarea pieței energiei că aceasta ar fi doar o soluție pe termen scurt și trebuie căutate soluții pe termen lung:

„Urmează să avem o discuție cu Comiia Europeană nu doar despre reglementare. Faptul că mergem și reglementăm prețurile revenind la piața reglementată 6 luni, un an, nu rezolvă problema. Discuția este despre ce facem cu această piață, cum o dezvoltăm. Am propus să avem un pact traspartinic pe care să ne asigurăm că vom avea în 2026 investiții în acest domeniu.

Nimeni nu face investiții dacă avem o piață reglementată. Sunt doar soluții pe termen scurt, nu rezolvă problema pe termen lung. Ce facem peste 6 luni sau un an când va trebui să revenim iarăși la piața liberalizată, structura pieței va fi la fel, prețurile vor crește la fel. Sunt adeptul măsurilor serioase, a reformei, cu o coaliție care are 70% în parlamentul româniei ne putem asigura reforme serioase, chiar dacă ele pe termen scurt s-ar putea să însemne că nu unt populare. Îmi asum o reformă nepopulară dacă va avea rezultate bune pentru cetățeni în viitor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor