Florin Cîţu, despre campania de vaccinare: Cred că am fost victimele propriului succes / E posibil să fi fost o problemă faptul că vectorul de imagine am fost eu, au fost colegii mei din Guvern

Florin Cîţu, despre campania de vaccinare: Cred că am fost victimele propriului succes / E posibil să fi fost o problemă faptul că vectorul de imagine am fost eu, au fost colegii mei din Guvern
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat că în România campania de vaccinare anti-COVID-19 a mers foarte bine la început, dar apoi „am fost victimele propriului succes”. Acesta a mai spus că, probabil, unul dintre motivele pentru care ritmul imunizării a scăzut a fost implicarea sa și a celorlalți miniștri „ca vectori de imagine”.

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare anti-COVID

„Pentru o perioadă lungă România era campioană în campania de vaccinare. După aceea, cred că am fost victimele propriului succes. Când am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam atunci a început să nu mai fie un succes.

Dacă ne uităm la România şi la ţările similare ca nivel de dezvoltare, vedem că sunt cam aceleaşi rezultate. În ţările mult mai dezvoltate economic şi cu o tradiţie a democraţiei mai mare vedem un rezultat al campaniei de vaccinare mai mare”, a declarat Cîțu, la TVR.

Florin Cîțu, despre problemele din campania de vaccinare

„E posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit… vectorul de imagine am fost eu, au fost colegii mei din Guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înţeleagă. La un moment dat am schimbat campania, am mers în sate şi am vorbit de două-trei ori cu toate cultele, ca să le implic, am avut caravane de vaccinare”, a mai spus liderul PNL.

Florin Cîțu a mai susținut că oamenii au început iar să se vaccineze în număr mare odată cu valul 4 și creșterea numărului de infectări: „Când natural va scădea valul patru, lumea se va relaxa şi nu se va maivaccina. Atât timp cât nu există pericolul, e complicat să convingi pe oameni, decât dacă faci obligatorie vaccinarea şi atunci e o altă discuţie”.